Remi predstavila zbirku poezije ‘Masarykova’

Pjesme predstavljene kao primjer s jedne strane angažiranog ženskog pisma jedne podvojene urbane generacije, a s druge strane intimističkog stila ljubavne poezije u kojoj predmetna ljubav svrbi, žulja, pa i boli, ali istovremeno i ushićuje dodajući životu zbiljsku vrijednost.

Promocija zbirke “Masarykova” (foto: Lidija Krvarić)

Sinoć je u zagrebačkoj The Beertiji održana promocija knjige “Masarykova”, prve zbirke poezije Mirele Priselac Remi, predvodnice benda Elemental. U razgovoru s urednikom knjige Markom Pogačarom te gostima Sanjom Baković i Srđanom Sandićem, autorica je predstavila svoju prvu kolekciju ukoričenih stihova koje je počela zapisivati objavljujući ih na svojoj Facebook stranici.

Mireline su pjesme predstavljene kao primjer s jedne strane angažiranog ženskog pisma jedne podvojene urbane generacije, a s druge strane intimističkog stila ljubavne poezije u kojoj predmetna ljubav svrbi, žulja, pa i boli, ali istovremeno i ushićuje dodajući životu zbiljsku vrijednost.

Čitanje poezije, pogotovo one vlastite, pred publikom često je nezahvalan pothvat koji mnogim autorima ne pada lako, ali Remi ima veliko izvođačko iskustvo koje joj omogućuje da se ovog posla prihvati naoko neopterćeno i s umijećem kakvo se ne susreće često. Publika je tako osim razotkrivajućim razgovorima o motivaciji iza naslova, kreativnom procesu, planovima za budućnost koji uključuju i samostalni album te razlici u pisanju pjesama za bend i autorske poezije, počašćena i dvama kratkim čitanjima iz zbirke od kojih je najdublje dojmove ostavila pjesma “Moja Anđa” posvećena autoričinoj majci i ženama iz obitelji koje su došle prije nje.

Događaj je privukao velik broj Reminih obožavatelja, ljubitelja književnosti, glazbenika i novinara, pa se teško oteti dojmu kako u Zagrebu dugo nismo, a vjerojatno niti nećemo uskoro vidjeti posjećeniju promociju jedne pjesničke zbirke.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X