‘Requiem for Pinocchio’: Američka nagrada za najbolji kratki animiran film u rukama Berina Tuzlića

‘Requiem for Pinnochio’, bosanskohercegovačkog animatora i strip crtača, Berina Tuzlića osvojio je nagradu za najbolji kratki animirani film na Filmskom festivalu ‘Best Shorts’ u Kaliforiniji. U istoj kategoriji, iza ‘Requiema for Pinocchio’ ostali su animirani filmovi autora koji predstavljaju SAD i Katar.

'Requiem for Pinocchio'
‘Requiem for Pinocchio’

Film je nastao u koprodukciji Via Medije iz Sarajeva i Taurus produkcije iz Podgorice te je financiran od bosanskohercegovačkog i crnogorskog fonda za kinematografiju. “Requiem for Pinnnochio” temu indoktrinacije djece u odgoju prikazuje na simboličan način smještajući ju u Sarajevo u kojem se lome globalna previranja.

Muziku filma potpisuje Haris Ljumanović, montažu Sanel Preljević, scenarij Naida Lindov prema priči Berina Tuzlića, a animaciju Adnan Halvadžija, Dženana Haračić, Velid Agović, Darko Dacović, Esmir Prlja i Berin Tuzlić.

Promocija kratkog animiranog filma održat će se 8. travnja u Beogradu, 15. travnja u Zagrebu i tjedan dana kasnije u Skopju. Svoju premijeru „Requiem for Pinocchio“ doživio je 18. ožujka u Podgorici gdje je u Kulturno informativnom centru „Budo Tomović“ Tuzlić predstavio i svoje druge radove.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DQcLn4GW4wE[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X