Rihanna srušila tržišnu vrijednost Snapchata za gotovo milijardu dolara

Tržišna vrijednost Snapchata pala je gotovo milijardu dolara nakon što je Rihanna preko društvenih kanala kritizirala ovu platformu i pozvala svoje fanove da izbrišu aplikaciju iz svojih uređaja.

Rihanna (izvor: Wikipedia)

Ranije ovog tjedna, pop zvijezda napala je kompaniju zbog, kako navodi, reklamnih kampanja poput “ošamari Rihannu” i “udari Chrisa Browna” kojima Snapchat kao da potiče svoje korisnike na obiteljsko nasilje.

Serija oglasa je ionako naišla na široko nezadovoljstvo od strane korisnika Snapchata, a Rihanna se svojim fanovima obratila putem Instagrama navodeći kako je “kompanija potrošila znatne svote novaca kako bi animirala nasilje koje bi inače donijelo veliku sramotu žrtvama.”

Iz Snapchata su potom objavili ispriku, napomenuvši da je “oglas odvratan i da se nikada nije trebao pojaviti na njihovoj usluzi”.

No sada piše CNN da je kontroverza dovela do 6-postotnog smanjenja vrijednosti dionica kompanije te da se od petka (16. ožujka) kada je Rihanna podijelila objavu, prebrisalo oko 800 milijuna dolara tržišne vrijednosti Snapchata.

Podsjetimo, prošlog je mjeseca i Kylie Jenner, sestra Kim Kardashian, srušila tržišnu vrijednost aplikacije za milijardu i 300 milijuna dolara nakon štio je u jednoj objavi na Twitteru konstatirala kako nakon kontroverznog redizajna ove društvene platforme više nitko ne otvara Snapchat.

U mjesec dana dvije nasumične objave pop zvijezda i celebritya koštale su Snapchat čak dvije milijarde dolara.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X