Riječka grupa Nord objavila video spot za pjesmu ‘Lo-Hi’

Riječ je posljednjem singlu s prvog i jedinog albuma ‘Play Restart’, a kako Nord poručuju: ‘Vrijeme je da se podvuče imaginarnu crtu i da na domaćem terenu zaokruži prvi krug.’

Nord ‘Lo Hi’

Iako sedam godina postojanja zvuči puno, a jedan album u tom vremenu malo, sve što se između toga događalo, kritike koje su nanizali, neočekivane pobjede i nastupi te život koji se usput dogodio – sve to govori kako je Nord, bend koji se kreće između pop glazbe, hard rocka i metala, između alternativnog zvuka i progresivnog rocka, išao sebi pravim putem i točno je tamo gdje je trebao biti.

Od 2015. godine kada su kao potpuni autsajderi odnijeli pobjedu na banjalučkom Demofestu, godine kad je stiglo rekornih 460 prijava iz cijele regije, kreće vrtoglavo razdoblje u kojem su: izdali svoj prvi album „Play Restart“ (2017), nastupali na InMusic festivalu (2016, 2019) i Metaldaysima (2017), odradili turneju po Kini (!) i održali koncerte u čak 16 kineskih gradova, odradili turneju po Istočnoj Europi, gdje su u tri države (Mađarska, Bugarska, Ukrajina) posjetili 9 gradova i objavili 6 singlova i spotova koji uz “Play Restart” broje skoro 100.000 pregleda na Youtube platformi.

Sada, Nord je spreman za drugi album. Njihov prvijenac „Play Restart“ odlazi u aktivnu mirovinu, a odlazak obilježava posljednjim videospotom, za pjesmu “Lo-Hi” koja se, simbolički, nalazi prva na albumu.

„Nisam nikako htio da ova pjesma ostane u drugom planu od ostalih na albumu, radi se o vrlo osobnoj pjesmi koja tekstom i glazbom vjerno ocrtava jedno od težih razdoblja u mom životu. Upravo se zato i rodila ideja da napravimo lyric video, kako bi i sam tekst bio u prvom planu.”, objasnio je pjevač i basist grupe, Mihael Prosen.

Lyric video napravio je sam bend, točnije Mihael Prosen i bubnjar, Tino Margan. Možda baš zato video ima neku nadrealnu atmosferu, iako se radi o vrlo jednostavnim kadrovima. No šuma liječi. I uvlači u sebe. A obronci Učke i okolica Labinštine daju tu magičnu atmosferu kao da se radi o domu vilenjaka i nadnaravnih bića. Dok pjesma zvuči kao da može biti soundtrack najaktaulnijim serijama poput “Ozarka” ili “Handmaid’s Tale”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X