Riječki bend Nord pobjednik je 8. Jelen Demofesta u Banja Luci

Riječka grupa Nord pobijedila je na 8. Jelen Demofestu – najvećem i najutjecajnijem natjecanju demo bendova u regiji, održanom od 16. do 18. srpnja u Banja Luci.

Nord pobijedio na 8. Jelen Demofestu (Foto: Demofest.org)
Nord pobijedio na 8. Jelen Demofestu (Foto: Demofest.org)

“Znali smo za Jelen Demofest, da se radi o velikom festivalu i da bi učešće bilo veliki korak za nas. Pokušavali smo da se ne nadamo ničemu i bili smo sretni samim time što smo ušli u finale. Ovo je bila tek četvrta ili peta svirka benda u ovom sastavu“, rekao je Mihael Prosen, frontmen Norda istovremeno i dobitnik nagrade „Plavi bas“.

Nord je pobjedom dobio priliku da snimi svoj prvi album, a dio materijala je već spreman izjavili su članovi grupe na tiskovnoj konferenciji nakon finalne večeri.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r2FPQ0u0_CA[/youtube]

Drugo mjesto osvojila je također grupa iz Hrvatske, tj. Rezerve iz Makarske, dok je trećeplasirani bend S.K.A. iz Srbije.

Nagrada za Nord je snimanje i produkciju albuma u studiju po njihovom izboru, kao i produkciju video spota za pjesmu koju sami odaberu. Rezerve su osvojili binsku opremu u vrijednosti 3.000 Eura, a S.K.A. binsku opremu u vrijednosti od 2.000 Eura.

Jelen Demofest je u tri dana trajanja od 16. do 18. srpnja u banjalučkoj tvrđavi Kastel okupio nekoliko desetaka tisuća posjetitelja gdje su nakon natjecateljskog dijela programa kao headlineri nastupili Gentleman, Triggerfinger, TBF, Hulahoop, Punkart, Irie FM i Who See.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X