Riječki bend Ochi novim singlom najavljuje EP

Pjesma se zove ‘Dječak od vatre’.

Ochi (foto: Hana Barić)

“Dječak od vatre” prvi je singl kojeg prati i video spot s kojim Ochi najavljuju svoje novo izdanje. EP pod nazivom “Priče iz djetinjstva” izlazi krajem veljače za izdavačku kuću Geenger Records.

O samoj pjesmi bend govori: “Dječak od vatre suštinski je pjesma o gnjevu, poznatom osjećaju koji bukne u nama i trenutno nas preplavi. Baš kao komadić papira naglo izložen plamenu. Protagonist – promatrani dječak nije nitko poseban, može biti (ili je bio) netko od nas tko do posebnog trenutka u svom životu nije bio izložen naglom i ogromnom gnjevu s kojim se tada nije znao nositi. Ta duboka ljutnja koja čuči u njemu vrlo brzo bukne u požar koji ga proguta.”

Singl prati i video spot kojeg je režirala i snimila talentirana Hana Barić i vjerno prikazaju ideju pjesmu. Preciznije opisuje točan trenutak kada se izgubiš u ljutnji – osobno izgaranje pojedinca kojem je katalizator vlastiti gnjev. Vatra simbolizira ogromnu energiju u svima nama koja bez kontrole prožme sve pred sobom. Sukladno tome, kadrovi u spotu su skoro epileptični i utopljeni u crveno, uz dinamične izmjene perspektive promatrača i subjekta. Miks i master pjesme potpisuje član benda Zlatko Štefančić.

Ochi nakon više nego uspješnog vikenda (koncerti u Sarajevu i Mostaru) najavljuju i novu koncertnu aktivnost i to na domaćem terenu. Naime, u petak, 24.2. s prijateljskim bendom Kraj programa u riječkoj The Beertiji pripremaju poseban release show na kojem će izvesti kompletan novi EP.

Ochi su topla preporuka fanovima alternativnih podžanrova rocka kao što su stoner, grunge, i post-hardcore.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X