Riječki Grad objavio album ‘Brdo’

Prije dvije godine riječki Grad objavio je bogatu dvostruku kompilaciju ‘best of & band on’ na kojoj je sabrana njihova diskografija, od početaka 1985. i demo faze do hvaljenih i omiljenih koncertnih dragulja. Iste 2021. godine, objavom singla ‘Deset’, ova legendarna riječka institucija najavila je povratak na glazbenu scenu potvrđujući davno utemeljenu krilaticu ‘Grad nije bend, Grad je dijagnoza’.

Grad ‘Brdo’

Nakon 13 godina diskografske pauze, Grad predstavlja javnosti svoj novi autorski album. „Brdo“ je nastalo od devet moćnih skladbi s kojima bend odlučno nastavlja zacrtani put; liriku i autentičan vokal Deana Škaljca, uigranu ritam sekciju koju čine bas Sergeja Hofmana i bubanj Branka Kovačića te nabrijane i melodične gitarske rifove Igora Stevanovića Stiva i Orijena Modrušana.

S albuma su već predstavili vrlo dobro prihvaćene singlove ‘Deset’, “Sjever” i “Top”, a nedavno objavljena naslovna pjesma, idealno odabrana za prvo mjesto playliste, daje naslutiti da nas očekuje 30-tak minuta prvoklasnog rocka. “Brdo” je pjesma koja govori o potrebi čovjeka da se makne iz stresne sredine i pronađe se u prirodnom okolišu, vrati iskonskim mirisima i bojama, i pronađe mir.

„Glumac je moj prijatelj Denis, naš čovjek, povratnik iz Amerike koji je džunglu New Yorka zamijenio mirnoćom života u podnožju brda, čovjeka neopterećenog konzumerizmom koji svako svoje slobodno vrijeme provodi u šumi sa svoja četiri psa“, ispričao je Škaljac, i o nastanku ostalih pjesma dodao: „Inspiracija može biti bilo što, moji susreti s migrantima u šumi sugerirali su mi da napišem ‘Sjever’, događanja u Ukrajini su kumovala ‘Kursku’, knjiga Brdo Ivice Prtenjače za istoimenu pjesmu. Kad inspiracija napadne, ne branim se baš. Vrijeme nije bitno, ali najbolje ideje dolaze mi u rano jutro, jako, jako rano. Neke prvo odsanjam pa ih zapišem čim se probudim.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X