Rob Halford iz Judas Priesta otkrio je da je liječen od raka prostate, a sada je u remisiji

Halford je prvi put liječio svoj rak u srpnju prošle godine, odlučivši se ukloniti ga prostatektomijom.

Rob Halford (Foto: Wikipedia)

Frontmen grupe Judas Priest Rob Halford govorio je o svojoj privatnoj borbi s rakom prostate, ležerno spominjući dijagnozu u novom intervjuu – dok je obožavatelje uvjeravao da je sada u remisiji.

Halford je vijest podijelio tijekom razgovora za Heavy Consequence tijekom vikenda, rekavši: “Prije godinu dana imao sam svoju bitku protiv raka, koju sam prošao i koja je sada u remisiji, hvala Bogu. To se dogodilo dok smo svi bili u lockdownu, pa se sve odvijalo dok nisam imao obaveza. Nemam ništa osim zahvalnosti što u ovom trenutku svog života još uvijek radim ono što najviše volim.”

70-godišnja metal legenda otišla je u više detalja u novoj ažuriranoj verziji svojih memoara “Confess” originalno objavljenoj 2020. godine, gdje ističe kako je simptome raka prostate prvi put uočio 2017. godine.

„Kako sam se osjećao? Osjećao sam kombinaciju šoka, užasa i neobičnog olakšanja – barem sada znam!” glasi novo poglavlje. “‘Hoću li umrijeti?” To je bilo sve čega sam se mogao sjetiti. Znam momke koji su umrli od raka prostate. “Ne, nećeš umrijeti, Rob”, rekao je doktor Ali”, govori Halford.

Rob Halford je prvi put liječio svoj rak u srpnju prošle godine, odlučivši se ukloniti ga prostatektomijom, za koju je rekao da je uspješna, za razliku od terapije zračenjem. Međutim, ranije ove godine otkriveno mu je više karcinoma, zbog čega je ipak primio zračenje tijekom travnja i svibnja.

Priznajući da je “rijetko kome rekao da ima rak”, Halford je nastavio: “Bila je to iscrpljujuća godina, ne mogu to poreći, ali drago mi je što sam to prošao. Osjećam se kao da sam imao najtemeljniji tretman koji metalni Bog može imati.”

Halfordov pozitivan pogled nije došao lako, budući da je napisao da je nedugo nakon što je čuo za dijagnozu postao “psihički opterećen bijesom”. Objasnio je da se njegova perspektiva uvelike promijenila nakon što je vidio oglas za dječju bolnicu Phoenix.

“U njemu su bila pokazana djeca oboljela od raka”, rekao je. “Bilo je beba. Ležali su ondje, iz njih su izlazile cijevi, boreći se za živote. Nisu znali što se događa… Osjećao sam se potpuno posramljeno; Rob, kako se usuđuješ biti tako sebičan? I od te sekunde sam promijenio cijeli psihički stav prema svojoj bolesti”, objasnio je svoju promjenu prema pozitivnom i optimističnom stavu koji je potom uslijedio.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X