Robert De Niro dobio Počasno Srce Sarajeva za životno djelo

U petak, u noći otvorenja 22. Sarajevo Film Festivala u Ljetnom kinu pred više od tri tisuće posjetitelja Robertu De Niru dodijeljeno je prvo Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

Robert De Niro s Počasnim Srcem Sarajeva za životno djelo (Foto: Velija Hasanbegović)
Robert De Niro s Počasnim Srcem Sarajeva za životno djelo (Foto: Velija Hasanbegović)

U istom open air prostoru Ljetnog kina prikazan je upravo restauriran film “Taksist” povodom četrdesete obljetnice od njegove premijere.

Dan kasnije u popularnom programu druženja s gostima festivala “Kafa sa” s De Nirom je u Narodnom pozorištu razgovarao Mike Goodridge.

Kako javlja Sff.ba; “Priča je počela od kultnog Scorsesovog filma iz 1976. godine, čije je restaurirano izdanje otvorilo 22. Sarajevo Film Festival. Na Goodridgeovo pitanje da li je on, a i ostala ekipa, mogla pretpostaviti kakav će status film “Taksist” zauzeti u filmskoj umjetnosti, De Niro je izjavio da je njihova jedina vodilja bio scenario u koji su svi vjerovali. A sve što je uslijedilo, bilo je apsolutno iznenađenje. Iako, naglasio je glumac, svaki važan film u bliskoj je vezi sa društvenim kontekstom. Ako je stvarnost puna nasilja, ako je seksualnost dominantna tema, onda je i film takav. Veličina Scorseseovog ostvarenja je u tome što on govori o društvu kakvo je bilo tada, ali i onom kakvo će biti (danas).”

Važna tema razgovora bila je i stanje u filmskoj industriji Hollywooda, koje se bitno promijenilo od zlatnih 70-tih godina američkog filma, kada je bila važna sama ideja za film. Danas, opet, u filmskim studijima glavni kriterij je čista isplativost nekog filma.

Razgovor je završen jednom sjajnom najavom. Naime, De Niro je festivalskoj publici otkrio svoj novi film u kojem glumi sa Al Pacinom. Riječ je o filmu “The Irishman”, čiju režiju potpisuje, a tko drugi do, Martin Scorseese.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jfX9g2tDzfo[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X