Rock And Roll Hall of Fame najavili nominacije za 2017. godinu

U trci za nositelja rock’n’roll spomenice našli su se Bad Brains, The Cars, Chaka Khan, Chic, Depeche Mode, Electric Light Orchestra, J. Geils Band, Jane’s Addiction, Janet Jackson, Joan Baez, Joe Tex, Journey, Kraftwerk, MC5, Pearl Jam, Steppenwolf, Tupac Shakur, Yes i The Zombies.

Joan Baez našla se ove godine na listi (Foto: Vedran Metelko)
Joan Baez našla se ove godine na listi (Foto: Vedran Metelko)

The Hall Of Fame je pokrenut 1983. i otada svake godine imenuje nove bendove i muzičare ključne za alternativnu muziku i kulturu. Prošle su godine tako u hram najboljih uključeni NWA, Cheap Trick, Chicago, Deep Purple i Steve Miller, a uključivanje NWA frontman Kissa Gene Simmons doživio je vrlo osobno, javno se pobunivši protiv odluke da se u Hall Of Fame imenuju reperi.

MC Ren iz NWA Simmonsu je poručio kako je hip-hop zauvijek i kao takav pripada ovom klubu. Ice Cube je dodao kako je hip-hop također rock’n’roll, jer rock’n’roll nije instrument, niti je stil muzike, već duh koji postoji otkako je bluesa, jazza, bebopa, soula, rocka, R&B-a, heavy metala, punka i hip-hopa. Simmons mu je na to odgovorio: “Javi mi kad Jimi Hendrix bude ušao u Hip Hop Hall Of Fame”.

Finalna ovogodišnja pobjednička petorka bit će objavljena u prosincu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X