Rock dvojac Mechanical predstavlja se pjesmom ‘Fluorescent Black’

Dug put su prešli Krešimir Jurina i Branko Trajkov Trak (bubnjar Zabranjenog pušenja), a koji stoje iza imena Mechanical. Putanja njihovog umjetničkog kretanja išla je od Zagreba preko Udina, sve do Los Angelesa. I rođen je Fluorescent Black’, tek prvi u nizu singlova, koji će se u narednom periodu sukcesivno predstavljati javnosti.

Mechanical (Foto: promo)

“Za početak, pretvorio sam svoju vikendicu na selu u studio za sviranje i snimanje, sa željom da realiziram ideje, koje nisam uspio s prošlim bendovima. Budući da smo Trak i ja dugogodišnji prijatelji, prije svega zahvaljujući suradnji u okviru grupe Zabranjeno pušenje čiji sam bio član kao tehničar, upitao sam ga da li bi svirao sa mnom u mom studiju. I prvo što sam mu predstavio bio je upravo rif za “Fluorescent Black”. Trak se oduševio i to je bilo to”, objašnjava Jurina kako su im se lako poklopile i energije i vizija.

Video spot za “Fluorescent Black” je umjetnička priča u kojoj se bore svjetlost i tama kroz suvremeni i energični ples Larise Lipovac Navojec i Alise Ramić, kao Krešinog mračnog alter ega, a sve u režiji Siniše Niševića, čiji je rad pretežno vezan za Los Angeles. Direktor fotografije bio je Mario Delić, a montažu potpisuje Tomislav Josipović. Izuzetnu podršku projektu dao je i Srđan Perkić – Gruppo Pragma, Udine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X