Rock dvojac Mechanical predstavlja se pjesmom ‘Fluorescent Black’

Dug put su prešli Krešimir Jurina i Branko Trajkov Trak (bubnjar Zabranjenog pušenja), a koji stoje iza imena Mechanical. Putanja njihovog umjetničkog kretanja išla je od Zagreba preko Udina, sve do Los Angelesa. I rođen je Fluorescent Black’, tek prvi u nizu singlova, koji će se u narednom periodu sukcesivno predstavljati javnosti.

Mechanical (Foto: promo)

“Za početak, pretvorio sam svoju vikendicu na selu u studio za sviranje i snimanje, sa željom da realiziram ideje, koje nisam uspio s prošlim bendovima. Budući da smo Trak i ja dugogodišnji prijatelji, prije svega zahvaljujući suradnji u okviru grupe Zabranjeno pušenje čiji sam bio član kao tehničar, upitao sam ga da li bi svirao sa mnom u mom studiju. I prvo što sam mu predstavio bio je upravo rif za “Fluorescent Black”. Trak se oduševio i to je bilo to”, objašnjava Jurina kako su im se lako poklopile i energije i vizija.

Video spot za “Fluorescent Black” je umjetnička priča u kojoj se bore svjetlost i tama kroz suvremeni i energični ples Larise Lipovac Navojec i Alise Ramić, kao Krešinog mračnog alter ega, a sve u režiji Siniše Niševića, čiji je rad pretežno vezan za Los Angeles. Direktor fotografije bio je Mario Delić, a montažu potpisuje Tomislav Josipović. Izuzetnu podršku projektu dao je i Srđan Perkić – Gruppo Pragma, Udine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X