Roger Daltrey se kao zagovarač Brexita okomio na britanske Laburiste

Pjevač grupe The Who izašao je u javnost sa svojim stavovima zašto podržava politiku Brexita.

Roger Daltrey (Foto: Wikipedia)

Prošle godine rock veteran Roger Daltrey punio je naslovnice kao jedan od rijetkih britanskih rokera koji je otvoreno podržavao istupanje Velike Britanije iz Europske unije. Na popularno zvani Brexit je gledao kao na “dobru stvar za ovu zemlju koju je trebalo učiniti”. Danas je pak taj stav objasnio time kako vjeruje da u Europskoj uniji nema dovoljno demokracije.

“Ja nisam protiv Europe, ja sam protiv Bruxellesa, ali ljudi tu ne vide razliku”, izjavo je Daltrey za Daily Telegraph.

“Zato sam toliko ljut na to. Želim bar nekome odgovornom reći: “Jebi se jer si beskoristan!” Posebno se to odnosi na Laburističku stranku. Oni uvijek dođu na vlast s nevjerojatnim optimizmom, a onda ostave zemlju u sranjima. Ne mogu im vjerovati, to je kao da sam sebi kopam rupu”, nastavio je pjevač obrazlažući svoje razočarenje spram Laburista.

No to je samo nastavak njegovog javnog gnjeva prema toj stranci i njenom vođi Jeremyju Corbynu kojeg je početkom svibnja nazvao komunistom.

“Kad se slegne prašina, uvidjet ćemo da je Brexit bio korisna stvar. Nema to veze s imigrantima. Radi se o nečem važnijem, jer je većina ove zemlje osjetila da se njihov glas ne čuje dovoljno glasno. Bilo bi lijepo ići ruku po ruku s Europom, ali Europa to nije htjela, već su poslali Camerona s uputama”, izjavio je Daltrey i zaključio: “U srži žalim da smo glasali kako smo glasali, ali mislim da se s tim sad trebamo nositi. Ova zemlja će uvijek biti u redu, oko toga se ne brinem. Put će biti malo grbav, ali to smo i očekivali. I Island je ima grbav put kad je bankrotirao, ali pogledajte ga sad.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X