Roger Taylor (Queen) o Brexitu: Granice su užasan izum čovječanstva, upravo postavljamo još jednu

Bubnjar Roger Taylor ocjenjuje dogovor o Brexitu kao ‘grozan retrogradni korak’ za glazbenike.

Roger Taylor (Foto: Wikipedia)

Roger Taylor, bubnjar grupe Queen, posljednje je ugledno ime u nizu kad je riječ o kritici sporazum o Brexitu, nakon što se nije uspjelo osigurati bezvizne turneje za britanske glazbenike po Europi.

Bubnjar, koji je bio jedna od 100 slavnih osoba koja je potpisala pismo protiv sporazuma, opisao ga je kao “užasan retrogradni korak” tijekom razgovora na BBC-jevom radiju 4 u emisiji “The World This Weekend”.

“Granice su užasan izum čovječanstva, upravo postavljamo još jednu i mislim da je to grozan retrogradni korak”, rekao je.

Taylor je također otkrio učinak koji bi potencijalno mogao imati na tim za turneje grupe Queen – koji se već suočio s financijskim slomom nakon što je koronavirus natjerao bend da odgodi europsku turneju.

“Znam naš tim, sve momke koji rade na našim koncertima, oni su ti koji su patili”, rekao je i dodao: „Mi umjetnici možemo se vratiti na pisanje pjesama i na izdavaštvo, oni to ne mogu. Njima su koncerti bili svakodnevni, tjedni posao, pa je to bio jaki udarac za našu industriju, vrlo težak.”

Njegovi komentari dolaze nakon što je vlada Velike Britanije priznala da trenutno ne pregovara s državama članicama EU-a oko aranžmana za gostovanje umjetnika i njihove timove, unatoč tome što je čula da je glazbena industrija “u krizi” i da hitno treba djelovati.

Caroline Dinenage, britanskoj državnoj ministrici za digitalnu kulturu, zastupnici su prošlog tjedna ispitali – prethodno odbacivši ideju o bezviznoj “putovnici glazbenika” za umjetnike i timove, a ona je ponovila tvrdnje da je EU kriva, te da “nema apetita” za nastavkom pregovora s EU jer su Velikoj Britaniji postavljeni zahtjevi koji nisu traženi od drugih zemalja G7 skupine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X