Roger Waters poručuje kritičarima da ga neće otkazati

Na koncertu u Birminghamu.

Roger Waters u MVM Areni u Budimpešti (Foto: Lazar Divjak)

Roger Waters tvrdi da ga njegovi kritičari pokušavaju otkazati “kao što su otkazali Jeremyja Corbyna i Juliana Assangea”. Waters je izašao na pozornicu Utilita Arene u Birminghamu u srijedu, 31. svibnja, gdje je publici od 15.000 ljudi rekao da je “razbješnjen” zbog “antisemitističkog sranja” koje ga okružuje posljednjih mjesec dana.

Publici je rekao: “Ako ste jedan od onih ‘Volim Pink Floyd, ali ne podnosim Rogerovu politiku’ ljudi, onda bi bilo dobro da odjebete u baru.” Prozvao je i zastupnika Christiana Wakeforda koji se zalagao za sprječavanje Watersovog nastupa. Glazbenik je nastavio s napadima na britanske novine kao što su The Times i The Daily Mail, rekavši: “Neću biti otkazan! Pogotovo kada su sve laži. Uzvraćam udarac, gospodine Telegraph!”

Waters se posljednjih mjeseci suočio s brojnim optužbama za antisemitizam, uključujući kontroverze oko odjeće u nacističkom stilu nošene na nedavnoj svirci u glavnom gradu Njemačke, što će sada istražiti berlinska policija. Waters je izazvao reakciju nakon što je spominjao Anne Frank na jednom od svojih ranijih koncerata u Njemačkoj.

Brojne židovske skupine i gradski političari nedavno su se okupili kako bi prosvjedovali protiv njegova koncerta u Frankfurtu u nedjelju (28. svibnja). Waters je prethodno dobio pravnu bitku za održavanje nastupa nakon što je isprva otkazana zbog tvrdnji o antisemitizmu.

Waters je opetovano odbacio sve optužbe za antisemitizam i objasnio da je njegov prezir prema Izraelu, a ne prema judaizmu. Također je optužio Izrael da “zlorabi termin antisemitizam kako bi zastrašio ljude poput mene da zašute.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X