Roger Waters tvrdi da je na ukrajinskoj ‘listi za odstrel’

Bivši frontmen Pink Floyda iznio je i svoje stavove o Siriji i Izraelu.

Roger Waters (foto: Samir Cerić Kovacević)

Roger Waters je izrazio svoje uvjerenje da se nalazi na “listi za odstrel” neprijatelja Ukrajine, a dokaze o navodnim ratnim zločinima ruskih snaga u zemlji odvbacio kao “propagandu”.

Govoreći za Rolling Stone u intervjuu objavljenom jučer (4. listopada), bivši frontmen i suosnivač Pink Floyda rekao je da je Amerika bila “najgora od svih [zemalja] po faktoru od najmanje 10 puta”, dodajući: “Ubijamo više ljudi. Mi se miješamo u izbore više ljudi. Mi, američki imperij, radimo sva ta sranja.”

Kada je sugerirano da se narod Ukrajine možda neće složiti s njegovim stajalištem, posebno nakon višemjesečnih izvješća u kojima se detaljno opisuju navodni ruski ratni zločini, Waters je odgovorio: “Vidjeli ste [ta izvješća] o onome što sam vam upravo opisao kao zapadnu propagandu. To je upravo suprotno od onoga što se kaže ruska propaganda; Rusi su se umiješali u naše izbore; Rusi su to učinili. Sve su to laži, laži, laži, laži.”

Glazbenik je nastavio tvrditi da se nalazi na “listi za odstrel koju drži ukrajinska vlada”, nakon što je novinar citirao vjerodostojna svjedočanstva američkih i ukrajinskih novinara o prijavljenim ruskim “zvjerstvima”. “Ja sam na jebenoj listi, a oni su nedavno ubili ljude… Kada te ubiju, preko tvoje slike napišu ‘likvidiran’. Pa, ja sam na jednoj od tih jebenih slika”, rekao je Waters. Čini se da Waters misli na popis koji, kako izvještava Rolling Stone, održava ekstremno desna ukrajinska organizacija. Stranica je naišla na međunarodnu osudu, iako ukrajinska vlada nije uklonila stranicu.

“A kad čitam stvari koje sam radio na blogovima i sličnim stvarima koje me kritiziraju… uvijek idem vidjeti odakle je to došlo. I nevjerojatno je koliko često, kada istražiš, to dolazi s neke ukraine.org stranice” rekao je. “Ti ljudi [u Ukrajini] ne bi trebali umirati”, zaključio je. “A Rusiju nije trebalo poticati na invaziju na Ukrajinu nakon što su 20 godina to pokušavali izbjeći predlažući diplomatske mjere zapadnim vladama.”

Drugdje u intervjuu, Waters je raspravljao o svojim pogledima na Siriju i Izrael, nazivajući potonji “nadmoćnim, doseljeničkim kolonijalističkim projektom koji upravlja sustavom apartheida”, ponavljajući da su njegove kritike usmjerene na Izrael, a ne na židovski narod.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X