Roger Waters u Kansasu: Grandiozni i totalni napad na Donalda Trumpa

…A Trumpovi glasači i simpatizeri su revoltirano napuštali koncert.

Roger Waters u Kansas Cityju – početak Us+Them turneje 2017 (Izvor: Youtube)

“Tijekom koncerta Waters je objavljivao brojne poruke na stotine metara dugačkim video zidovima napadajući Trumpa, nasilje nad ljudima u Siriji, rat općenito, rasizam također. “Obožavatelji” kojima se nisu sviđale anti-Trump poruke sigurno su bili super-osupnuti kad su vidjeli djecu na pozornici odjevenu u “Otpor” majice tijekom izvođenja “Another Brick in the Wall”. Mislim, čovjek je napisao “The Wall” za boga miloga. Što su oni očekivali? Produkcija cijelog showa je impresivna, ali mislim da su neki ljudi mislili da će Waters svirati dva sata “See Emily Play” i “Bike”.”, napisao je u svom izvješću Walter Einenkel za Daily Kos.

Roger Waters poslao je tako jasnu poruku Donaldu Trumpu na početku svoje Us + Them svjetske turneje u Kansasu prije par dana. A poruka glasi: “Fuck Trump”.

Roger Waters u Kansas Cityju – početak Us+Them turneje 2017 (Izvor: Youtube)

Posebni naglasak na Trumpa imao je u pjesmi “Pigs (Three Different Ones)”. Na gigantskim video zidovima koji su se prostirali čak i po cijeloj dužini gledališta uz floydovsku scenografiju karikirao je Trumpa sa ženskim ružem za usne, plavom perikom, sado-mazo kožnom odjećom, a prikazan je i goli Trump s malim penisom, dok su kompletan video program pratili veliki natpisi “Charade”.

Tijekom iste pjesme zrakom je letjela i velika napuhana svinja s Trumpovim likom, da bi kraj pripadao brojnim Trumpovim seksističkim, rasističkim, šovinističkim, fašističkim i homofobnim citatima i izjavama koje je davao medijima ili pisao na svom Twitter profilu.

Roger Waters u Kansas Cityju – početak Us+Them turneje 2017 (Izvor: Youtube)

Za razliku od Trumpovih simpatizera, velika većina publike uživala je u showu i glasno je pozdravljala svaki Watersov napad na Trumpa.

Ipak je on čovjek koji je napisao “The Wall”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X