Roger Waters želi izvesti ‘The Wall’ koncert na američko-meksičkoj granici

‘Glazbenici imaju apsolutno pravo i dužnost otvoriti svoja usta i reći što misle’, tvrdi Waters.

Roger Waters (Foto: Zoran Stajčić)
Roger Waters (Foto: Zoran Stajčić)

Watersova alegorija na stvarni život, dvostruki album, koji je osmislio i napisao 1979. kao član Pink Floyda već godinama živi kao zasebno djelo koje izvodi pred publikom diljem svijeta. “The Wall” je obilježio ne samo glazbenu povijest, Waters ga je izveo u srpnju 1990. godine u Berlinu u čast pada berlinskog zida, osam mjeseci nakon njegova rušenja, a sad ga želi uprizoriti na granici SAD-a i Meksika kao znak protesta protiv politike sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i to u blizini lokacije gdje treba početi izgradnja.

“To je jako relevantno s gospodinom Trumpom i svim tim njegovim govorancijama o dizanju zida kako bi se stvaralo neprijateljstvo između rasa i religija. Prvo što treba napraviti jest osvijestiti ljude protiv tih desničarskih politika. Kanalizaciju su nabrekle od strane pohlepnih i moćnih dok mi sad ovdje razgovaramo”, izjavio je Roger Waters za AFP.

Podsjećamo da je Waters Trumpovu kandidaturu usporedio s usponom Adolfa Hitlera 1930-ih u Njemačkoj, govoreći kako je Trumpizam jednako opasan kao i fašizam, a na posljednjem koncertu je novog američkog predsjednika ismijavao govoreći da je nacistički ljubitelj vibratora s malim penisom.

Waters je također najavio i svoj novi solo album opisavši ga kao: “dio magične vožnje, dio političke dreke i dio tjeskobe”. Ovog ljeta kreće na sjevernoameričku turneju, a također je izjavio da je otvoren za reunion Pink Floyda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X