Rolling Stone Hrvatska i službeno više ne postoji

Nakon četiri mjeseca neizlaženja tiskovnog izdanja i redirektanja Rollingstone.hr domene na matičnu američku stranicu i službeno je potvrđen gubitak hrvatske licence tog prestižnog svjetskog glazbenog magazina.

Prvi broj hrvatskog Rolling Stonea, listopad 2013.
Prvi broj hrvatskog Rolling Stonea, listopad 2013.

U dopisu poslanom poslovnim partnerima, ali ne i novinskim redakcijama, direktor tvrtke S3 Mediji i dosadašnji vlasnik licence Toni Moškov napisao je sljedeće:

“Ovim putem obavještavamo vas da od 1. listopada 2015. tvrtka S3 Mediji d.o.o. više ne posjeduje licencu za izdavanje magazina Rolling Stone. Samim time magazin više neće izlaziti na teritoriju Republike Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Isto vrijedi i za online platformu kao i društvene mreže zajedničkog imena Rolling Stone Hrvatska.

Nadamo se da će neka od izdavačkih kuća s ovih prostora pokazati interes te da će magazin ponovno osvanuti na prodajnim mjestima. S obzirom na stanje tržišta nama je izdavanje magazina Rolling Stone postalo preskupo i nismo mogli pokrivati troškove koji su zbog kvalitete magazina bili jako visoki.

Kako je Rolling Stone bio naše prvo izdanje ovo zasigurno nije zanemarivo te nam nalaže da preispitamo isplativost preostalih licencnih izdanja u našem portfoliju.”

Službeni dopis o gubitku licence Rolling Stonea
Službeni dopis o gubitku licence Rolling Stonea

S3 Mediji novinarima, urednicima i suradnicima duguje između 300 i 400 tisuća kuna neisplaćenih honorara i plaća. No u izjavi koju je dao Hini prije par dana, Moškov  osporava toliki iznos. Sudeći po ovom dopisu S3 Mediji kao nakladnik koji je imao u svom portfoliju magazine Top Gear i Women’s Health najavljuje preispitivanje objavljivanja i tih medija, kojih također već mjesecima nema na kioscima. Drugim riječima izdavačka djelotnost S3 Medija najvjerojatnije se gasi u potpunosti.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X