Rolling Stonesima prijeti tužba za autorska prava zbog ‘Living In A Ghost Town’

Glazbenik tvrdi da je dao CD ‘najbližem članu obitelji’ Micka Jaggera, s elementima dviju pjesama kojesu navodno korištene u pjesmi benda iz 2020. godine.

Mick Jagger i Keith Richards (foto: Andrea Sartorati/Wikipedia)

The Rolling Stones se suočavaju s tužbom za autorska prava zbog svoje pjesme ‘Living In A Ghost Town’ iz 2020. godine. U tužbi, slabo poznati glazbenik Sergio Garcia Fernandez, koji nastupa pod imenom Angelslang, tvrdi da je nedavna pjesma legendarnog benda “prisvojila mnoge od prepoznatljivih i ključnih zaštićenih elemenata” iz dviju njegovih pjesama, “So Sorry” iz 2006. te “Seed Of God” iz naredne godine.

Fernandez tvrdi da je dao CD s glazbom “najbližem članu obitelji” Micka Jaggera, s elementima dviju pjesama koje su tada navodno korištene u pjesmi benda iz 2020. godine. Billboard javlja da su Fernandezovi odvjetnici izjavil: “Član uže obitelji … potvrdio je primitak … tužitelju putem e-maila i izrazio da su glazbeni radovi tužitelja i njihov stil zvuk koji bi Rolling Stonese zanimao za korištenje.”

Dalje se navodi da je “Living In A Ghost Town” prepisao “vokalne melodije, progresiju akorda, uzorke ritma bubnja, dionice usne harmonike, bas linije, tempo i druge ključne elemente” iz “So Sorry”, te “harmoniju, progresiju akorda napredak i melodiju” iz “Seed Of God”.

Predstavnici The Rolling Stonesa nisu odgovorili na zahtjev za komentar.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X