RØLØ u Nevidljivoj sceni: ‘Sve što radimo je svjedočanstvo trenutnog stanja’

Sezona je druga, epizoda je četvrta. Nevidljiva scena i dalje se snima u šibenskom klubu Azimut. Ovaj put u goste je došla ekipa iz splitskog electro-pop benda RØLØ.

ROLO u Nevidljivoj sceni

Mada nije baš tako jednostavno, što se opisa zvuka tiče. Uz electro-pop, na njihova tri albuma čuje se i rock, jazz, indie punk, a može se pročitati i da im je izričaj eklektičan.

RØLØ su, dakle, iz Splita. RØLØ su Mišo Komenda (gitara), Karlo Kazinoti (bubnjevi) i Joško Žižić (bas). A Azimutu su promovirali treći album „Ponte Rosso“. U njihovim biografijama pročitat ćete i da su svirali i u grupama šarolikih naziva, poput Leut Magnetik, Wizard Of Stone Mountain, Tihi sadist, Lažni brkovi, Klan mrtvog tartufa…

– Možda smo sad napravili album koji više nikada nećemo ponoviti i svi će ostali biti grozni. Možda više nećemo napraviti nijedan album. Ne opterećujemo se godinama koje dolaze. Sve što radimo je svjedočanstvo trenutnog stanja – reći će, između ostalog, ovi muzičari u razgovoru u podcastu Nevidljiva scena, koji možete u cijelosti pogledati ispod ovog teksta…

“Nevidljiva scena” program je koji klub Azimut iz Šibenika i udruga Kolektiv 4B, uz potporu Ministarstva kulture i medija, provode od svibnja 2021. godine. “Nevidljiva scena” promovira domaće i regionalne alternativne glazbenike, a videointervjui su nastali uglavnom između njihovih tonskih proba i koncerata u Azimutu.

Snimljeno 2. ožujka 2022. u klubu Azimut u Šibeniku

Snimatelji: Krešimir i Branka Grubić

Ton: Dino Roca

Montaža: Branka Grubić

Voditelj: Marko Podrug

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju - glazba

Idi na Vrh
X