Romanu Polanskom će Švicarci uručiti nagradu za životno djelo

Redatelj Roman Polanski primit će nagradu za životno djelo na Zurich Film Festivalu, istom onome na kojem je uhićen prije dvije godine.

Zurich Film Festival

Organizatori su izjavili kako će sedamdesetosmogodišnji filmaš doći na gala večer na kojem će mu osobno biti uručena nagrada koja ga čeka još od 2009. godine. Te godine je Romana Polanskog uhitila švicarska policija na osnovu tjeralice koju je 1977. izdao sud Sjedinjenih Američkih Država zbog redateljevog seksualnog odnosa s trinaestogodišnjakinjom. Polanski je proveo 10 mjeseci u kućnom pritvoru u Gstaadtu nakon što je švicarski sud odlučio ne izručiti ga SAD-u.

Ceremonija dodjele nagrade bit će održana 27. rujna, a direktori festivala Karl Spoerri i Nadja Schildknecht posebno su zadovoljni što će tim činom ispraviti neugodnosti koje je Festival zbog uhićenja Polanskog imao prije dvije godine. Zurich Film Festival na događat će se od 22. rujna do 2. listopada.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X