Ronnie Wood odbio kemoterapiju jer ne želi izgubiti kosu

Gitarist Rolling Stonesa progovorio je u javnosti o nedavnoj operaciji raka i dao jednostavno objašnjenje zašto je odbio kemoterapiju nakon nje.

Ronnie Wood
Ronnie Wood (Foto: Wikipedia)

Ronnie Wood se nedavno podvrgnuo petosatnoj operaciji u kojoj mu je odstranjen dio pluća, prenosi NME. Razgovaralo se o mogućnosti kemoterapije nakon zahvata, ali je gitarist Stonesa to odbio.

“Izgubio bih kosu. Ova kosa ne ide nigdje. Rekao sam: ‘Nema šanse.’ Vjerujem da će sve biti u redu”, izjavio je za Event magazine.

Također je rekao kako se nakon liječničke dijagnoze pripremio obitelji reći “zbogom”. “Bio je to tjedan kad je sve visjelo o koncu. Nije bilo vremena za pripreme, već vrijeme za oprostiti se. Nikad ne znaš što se može dogoditi”, kazao je Wood i dodao kako se začudio koliko je dugo živio bez posljedica obzirom na njegov hedonistički način života: “Kad sam se prošle godine odviknuo pušenja, razmišljao sam, kako sam se nakon 50 godina pušenja cigarete za cigaretom i ostalih poroka uspio izvući bez ikakvih posljedica?”

Do dijagnoze raka pluća došlo je nakon što je Wood otišao kod doktora Richarda Dawooda, zaduženog za zdravlje cijelog benda, kako bi provjerio zdravstveno stanje pred odlazak na turneju. Doktor je tada predložio da se naprave opsežnije pretrage, na što je Wood pristao.

Na pitanje kako se sada osjeća, Ronnie Wood je odgovorio da se osjeća dobro, te da se sprema za predstojeću europsku turneju koja započinje 9. rujna u Hamburgu, kao što ga od sada pa nadalje čekaju povremeni liječnički pregledi.

Ronnie Wood je prestao pušiti prošle godine prije nego li je supruga Sally Humphreys rodila blizankinje Gracie Jane i Alice Rose i kad je poznati gitarist s tadašnjih 68 godina opet postao otac. “Tri tjedna sam uzimao pilule protiv pušenja. To je bilo užasno. Zlo mi je kad sada pomislim na to, ali jednostavno sam prestao željeti cigarete”, ispričao je o svom iskustvu odvikavanja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X