Röyksopp objavio ‘Profound Mysteries’ – ambiciozni spoj glazbe i konceptualne umjetnosti

Gotovo osam godina od svog posljednjeg albuma, Röyksopp su se vratili s novim opsežnim projektom, dugo očekivanim ‘Profound Mysteries’.

Röyksopp ‘Profound Mysteries’

Norveški dvojac prethodno je rekao “zbogom” tradicionalnom formatu albuma nakon objavljivanja njihovog petog LP -a “The Inevitable End” 2014., ali su obećali da će nastaviti stvarati glazbu zajedno.

“Kao ljudska bića, ono što ne znamo uvelike zasjenjuje ono što znamo. Kao tinejdžeri, raspravljali bismo o vlastitoj fascinaciji i preokupaciji beskonačnim i nemogućim – najdubljim misterijama života”, bile su riječi kojima su Svein Berge i Torbjørn Brundtland najavili svoje novo veliko poglavlje nazvano “Profound Mysteries”.

“Profound Mysteries “ambiciozan je spoj glazbe i konceptualne umjetnosti. Svaki mjesec počevši od 1. siječnja ove godine Röyksopp je otkrio prilog iz “Profound Mysteries”, nastao u suradnji s mnoštvom umjetnika.

Röyksopp (Foto: Stian Andersen)

Sada je svih 10 nastavaka otkriveno kao skup rada koji uključuje zvučnu suradnju s Alison Goldfrapp (Impossible – koja je otišla ravno na A-listu na BBC6 Music), Astrid S (Breathe) i Susanne Sundfør (If You Want Me) , svaki popraćen kratkim filmom redatelja jedne od vodećih europskih filmskih produkcijskih kuća; Slanina.

Osim što je sam režirao (Nothing But) Ashes…, Röyksopp je radio s devet Baconovih međunarodno priznatih redatelja, uključujući Andreasa Nilssona i Martina de Thuraha, kako bi oživjeli svaku pjesmu iz “Profound Mysteries”.

Artefakt i vizualizator za svaku izgradnju imerzivnog svemira “Profound Mysteries” kreirao je australski suvremeni umjetnik Jonathan Zawada.

Kompletan album s vizualizatorima možet3 poslušati i pogledati ispod:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X