Šaban Bajramović postaje dio jazz i blues muzeja u SAD-u

Čuveni Delta Mississippi Blues Museum uputio je pismo projekt menadžeru Nišville džez festivala u SAD-u Jeleni Ivanjac, u kojim izražava namjeru da se organizira postava o srpskom glazbeniku Šabanu Bajramoviću.

Šaban u New Yorku – plakat (Foto: promo)

Delta Mississippi Blues Museum je poznat jer je legat za najpoznatije blues glazbenike iz SAD-a, posebno one iz Delte Mississippija.

Pored Delta Misisipi Blues Muzeja, želju za sličnom izložbom pokazalo još nekoliko blues muzeja, kao i muzej u New Orleansu – najpoznatiji jazz muzej, čiji je direktor Greg Lambsi, sa kojim se direktor Nišvila Ivan Blagojević sreo u New Orleansu – potvrdio dolazak na Nišville od 6.do 15. kolovoza.

“Tokom Lambsijevog boravka u Nišu razgovaraćemo i o formiranjau spomen sobe Šabana Bajramovića u muzeju džeza u New Orleansu sa replikom statue Šabana Bajramovića, postavljenom na nišavskom keju”, izjavio je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Ivan Blagojević i Greg Lambsi u New Orleansu (Foto: Nišvil Jazz Festival)

Inače, upravo u spomenutim muzejima bit će snimani dijelovi dokumentarnog filma „Ja sam Šaban“ producenta i višestruko nagrađivanog reditelja Željka Mirkovića, a u koprodukciji „Optimistic film“ i „Nišville jazz festivala“.

„Ja sam Šaban“ je priča o jedinstvenom romskom glazbeniku i njegovom životu, ispričana iz kuta onih koji su ga poznavali, onih koji su radili sa njim, onih koji su mu se divili i pjevali njegove pjesme njemu u čast, ali i onih koji su znali i njegove strasti prema životu i slobodi…

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X