Šaban Bajramović postaje dio jazz i blues muzeja u SAD-u

Čuveni Delta Mississippi Blues Museum uputio je pismo projekt menadžeru Nišville džez festivala u SAD-u Jeleni Ivanjac, u kojim izražava namjeru da se organizira postava o srpskom glazbeniku Šabanu Bajramoviću.

Šaban u New Yorku – plakat (Foto: promo)

Delta Mississippi Blues Museum je poznat jer je legat za najpoznatije blues glazbenike iz SAD-a, posebno one iz Delte Mississippija.

Pored Delta Misisipi Blues Muzeja, želju za sličnom izložbom pokazalo još nekoliko blues muzeja, kao i muzej u New Orleansu – najpoznatiji jazz muzej, čiji je direktor Greg Lambsi, sa kojim se direktor Nišvila Ivan Blagojević sreo u New Orleansu – potvrdio dolazak na Nišville od 6.do 15. kolovoza.

“Tokom Lambsijevog boravka u Nišu razgovaraćemo i o formiranjau spomen sobe Šabana Bajramovića u muzeju džeza u New Orleansu sa replikom statue Šabana Bajramovića, postavljenom na nišavskom keju”, izjavio je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Ivan Blagojević i Greg Lambsi u New Orleansu (Foto: Nišvil Jazz Festival)

Inače, upravo u spomenutim muzejima bit će snimani dijelovi dokumentarnog filma „Ja sam Šaban“ producenta i višestruko nagrađivanog reditelja Željka Mirkovića, a u koprodukciji „Optimistic film“ i „Nišville jazz festivala“.

„Ja sam Šaban“ je priča o jedinstvenom romskom glazbeniku i njegovom životu, ispričana iz kuta onih koji su ga poznavali, onih koji su radili sa njim, onih koji su mu se divili i pjevali njegove pjesme njemu u čast, ali i onih koji su znali i njegove strasti prema životu i slobodi…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X