Sacher u Vinylu – Zagrijavanje pred utakmicu sezone

Minikoncertom u zagrebačkom Vinylu sastav Sacher je dao naznake u kojem će smjeru ići promocija albuma ‘Biser ambra jantar’, najavljena za 7. studenog u klubu Boogaloo. U postavi dva gitarista, basistom, bubnjarom i pjevačem, pjesme su predstavljene u klasičnom rock kontekstu.

Sacher u Vinylu (Foto: Marko Vukušić)

Prvo i najveće iznenađenje je da je glavni vokal Filip Riđički. Na omotu “Biser ambra jantar” piše kod Filipovog imena riječ vokal, a kod imena i prezimena Srđana Sachera prateći vokal, no pročitavši to, potpisnik ovih redaka je mrtav hladan zaključio da je riječ o zabuni. Naime, “zna se” da nitko ne može Sacherove pjesme pjevati kao Srđan Sacher. Osim Filipa Riđičkog, kako je pokazala koncertna večer. Srđan se zabavljao sviranjem bas gitare, dok je za vokalne dionice bio zadužen Riđički. Riđički je široj javnosti poznat po ulozi Kipe u seriji “Crno bijeli svijet”, a pratitelji domaće glazbene scene ga znaju kao člana grupa Luft i Lika Kolorado.

Koncert je obilježila čvrsta, profesionalna svirka kojoj se malo što može prigovoriti. Pjesme su predstavljene u drugačijim aranžmanima u odnosu na originalne, što najviše vrijedi za staru Haustorovu “60-65” (pomaknuta prema klasičnom rockerskom zvuku) i noviju “Vidaj rane curica” (predstavljena u nešto nježnijem aranžmanu). Sacher se predstavio kao solidan, čvrst sastav s izvrsnim gitarističkim parom.

Sacher u Vinylu (Foto: Marko Vukušić)

Set lista:

1. Mene nisi nikad
2. Nema repete
3. Kad si bila gizdava
4. 60-65
5. Neobičan dan
6. Vrijeme stalo
7. Kako biti Indijanac, a da te ne istrijebe
8. Vidaj rane curica (bis)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X