Sacher u Vinylu – Zagrijavanje pred utakmicu sezone

Minikoncertom u zagrebačkom Vinylu sastav Sacher je dao naznake u kojem će smjeru ići promocija albuma ‘Biser ambra jantar’, najavljena za 7. studenog u klubu Boogaloo. U postavi dva gitarista, basistom, bubnjarom i pjevačem, pjesme su predstavljene u klasičnom rock kontekstu.

Sacher u Vinylu (Foto: Marko Vukušić)

Prvo i najveće iznenađenje je da je glavni vokal Filip Riđički. Na omotu “Biser ambra jantar” piše kod Filipovog imena riječ vokal, a kod imena i prezimena Srđana Sachera prateći vokal, no pročitavši to, potpisnik ovih redaka je mrtav hladan zaključio da je riječ o zabuni. Naime, “zna se” da nitko ne može Sacherove pjesme pjevati kao Srđan Sacher. Osim Filipa Riđičkog, kako je pokazala koncertna večer. Srđan se zabavljao sviranjem bas gitare, dok je za vokalne dionice bio zadužen Riđički. Riđički je široj javnosti poznat po ulozi Kipe u seriji “Crno bijeli svijet”, a pratitelji domaće glazbene scene ga znaju kao člana grupa Luft i Lika Kolorado.

Koncert je obilježila čvrsta, profesionalna svirka kojoj se malo što može prigovoriti. Pjesme su predstavljene u drugačijim aranžmanima u odnosu na originalne, što najviše vrijedi za staru Haustorovu “60-65” (pomaknuta prema klasičnom rockerskom zvuku) i noviju “Vidaj rane curica” (predstavljena u nešto nježnijem aranžmanu). Sacher se predstavio kao solidan, čvrst sastav s izvrsnim gitarističkim parom.

Sacher u Vinylu (Foto: Marko Vukušić)

Set lista:

1. Mene nisi nikad
2. Nema repete
3. Kad si bila gizdava
4. 60-65
5. Neobičan dan
6. Vrijeme stalo
7. Kako biti Indijanac, a da te ne istrijebe
8. Vidaj rane curica (bis)

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X