Sara Renar i ‘Visions of Sound’ – dvije vizije glazbe u Rockmarku

U zagrebačkoj knjižari Rockmark u utorak su dva događaja obilježila jednu večer; koncert mlade kantautorice Sare Renar i otvorenje izložen ‘Visions of Sound’ fotografa Tomislava Sporiša i Mateja Grgića.

Sara Renar u Rockmarku (Foto: Tomislav Sporiš)

Posljednji i jedini put, do prije par dana, sam gleda mladu domaću kantautoricu Saru Renar uživo na prošlogodišnjoj Velikoj Rock Eksploziji, točnije zadnjeg dana na akustičnoj večeri u Saxu. Bila je prilično neuvjerljiva i početnički neiskusna, tako da se i njen tadašnji nastupni singl „Trebam te“ činio kao puka slučajnost.

Drugi nastup Sare Renar koji sam gledao i slušao održao se u knjižari Rockmark koja u svojim ograničenim suterenskim prostornim mogućnostima već više od godinu dana predstavlja mjesto koje daje podršku glazbenicima spremnima na intimnije unplugged predstavljanje.

Sara Renar (Foto: Tomislav Sporiš)

Uglavnom Sara je pred objavljivanjem albuma i to je sad i uživo prilično drugačija situacija od one po kojoj sam je upamtio prije godinu dana. Pored toga što je u svom pratećem sastavu okupila iskusnije glazbenike poput Surke na bubnjevima i Vanje Marina (ex Kojoti) na basu, za pjevačkim mikrofonom je daleko sigurnija. Pjesme imaju glavu i rep i cijeli nastup bio je ispunjen ritmom te odisao profesionalnošću, iako su produkcijski uvjeti bili daleko oskudniji od onih koje primjerice pruža klub poput Saxa.

Natiskalo se ljudi u Rockmarku u ugodnoj klupsko-tulumskoj atmosferi koja je za solidan broj njih tog utorka bila prva stanica ugrijavanja pred koncert Calexica. Istovremeno je u Rockmarku otvoreno i prošireno izdanje izložbe fotografija „Visions of Sound“ fotografskog tandema koji čine naš Tomislav Sporiš i kolega s T-Portala Matej Grgić.

Izložba Visions of Sound u Rockmarku (Foto: Tomislav Sporiš)

Izložbe „Visions of Sound“ je prije mjesec dana bila postavljena u Tvornica kulture, dok će se u prostorima Rockmarka zadržati znatno duže ili možda kraće tj. do „isteka zaliha“ jer je izložba prodajnog karaktera, a izložene fotografije predstavljaju vrijedne i zanimljive momente koje su na brojnim pozornicama ovjekovječila ova dva fotografa. „Visions of Sound“ je preporučljivo pogledati posebice ako se slučajno nađete u situaciji besciljnog muvanja centrom, kao što je preporučljivo i otići na koncert Sare Renar, prvom prilikom kad se ukaže u nekom klupskom zagrebačkom prostoru.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X