Sara Renar i ‘Visions of Sound’ – dvije vizije glazbe u Rockmarku

U zagrebačkoj knjižari Rockmark u utorak su dva događaja obilježila jednu večer; koncert mlade kantautorice Sare Renar i otvorenje izložen ‘Visions of Sound’ fotografa Tomislava Sporiša i Mateja Grgića.

Sara Renar u Rockmarku (Foto: Tomislav Sporiš)

Posljednji i jedini put, do prije par dana, sam gleda mladu domaću kantautoricu Saru Renar uživo na prošlogodišnjoj Velikoj Rock Eksploziji, točnije zadnjeg dana na akustičnoj večeri u Saxu. Bila je prilično neuvjerljiva i početnički neiskusna, tako da se i njen tadašnji nastupni singl „Trebam te“ činio kao puka slučajnost.

Drugi nastup Sare Renar koji sam gledao i slušao održao se u knjižari Rockmark koja u svojim ograničenim suterenskim prostornim mogućnostima već više od godinu dana predstavlja mjesto koje daje podršku glazbenicima spremnima na intimnije unplugged predstavljanje.

Sara Renar (Foto: Tomislav Sporiš)

Uglavnom Sara je pred objavljivanjem albuma i to je sad i uživo prilično drugačija situacija od one po kojoj sam je upamtio prije godinu dana. Pored toga što je u svom pratećem sastavu okupila iskusnije glazbenike poput Surke na bubnjevima i Vanje Marina (ex Kojoti) na basu, za pjevačkim mikrofonom je daleko sigurnija. Pjesme imaju glavu i rep i cijeli nastup bio je ispunjen ritmom te odisao profesionalnošću, iako su produkcijski uvjeti bili daleko oskudniji od onih koje primjerice pruža klub poput Saxa.

Natiskalo se ljudi u Rockmarku u ugodnoj klupsko-tulumskoj atmosferi koja je za solidan broj njih tog utorka bila prva stanica ugrijavanja pred koncert Calexica. Istovremeno je u Rockmarku otvoreno i prošireno izdanje izložbe fotografija „Visions of Sound“ fotografskog tandema koji čine naš Tomislav Sporiš i kolega s T-Portala Matej Grgić.

Izložba Visions of Sound u Rockmarku (Foto: Tomislav Sporiš)

Izložbe „Visions of Sound“ je prije mjesec dana bila postavljena u Tvornica kulture, dok će se u prostorima Rockmarka zadržati znatno duže ili možda kraće tj. do „isteka zaliha“ jer je izložba prodajnog karaktera, a izložene fotografije predstavljaju vrijedne i zanimljive momente koje su na brojnim pozornicama ovjekovječila ova dva fotografa. „Visions of Sound“ je preporučljivo pogledati posebice ako se slučajno nađete u situaciji besciljnog muvanja centrom, kao što je preporučljivo i otići na koncert Sare Renar, prvom prilikom kad se ukaže u nekom klupskom zagrebačkom prostoru.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X