Sara Renar u Tvornici – promocija ‘Jeseni’ dupkom ispunila Mali pogon

U petak je u Malom pogonu Tvornice kulture održano koncertno predstavljanje EP-a ‘Jesen’ zagrebačke kantautorice Sare Renar.

Sara Renar u Tvornici kulture

Prije Sare kratki, ali dojmljiv nastup imala je izuzetno simpatična Luce, punim imenom Lucija Čustić, mlada pjevačica snažnog, a melankoličnog glasa koji slušatelja potpuno obuzima. Uz pratnju gitarista Vinka Ergotića, u čijem alterntivnom folk i blues bendu Nellcote također pjeva, predstavila je svoje pjesme, kao i već poznate „Možda mi“ i „Dogodila se dosada“ koju je za nju napisao Aljoša Šerić. Luce je publiku iznenadila odličnim obradama „O jednoj mladosti“ Josipe Lisac i „Tvoje lice se promijenilo“ grupe Yammat. Iako uz veliku tremu koju je stalno spominjala u pauzama među pjesmama, pa i pogleda rijetko uprtog u publiku, Luce je odlično odradila nastup i s velikim zanimanjem možemo čekati izlazak njenog prvog samostalnog albuma kojeg je najavila novim singlom „Krug“, nastao u suradnji s Vinkom Ergotićem.

Sara Renar u Tvornici kulture

Zvijezda večeri Sara Renar i njen prateći band izašli su pred dupkom puni Mali pogon što je ugodno iznenadilo mladu pjevačicu i vjerojatno joj samo pojačalo tremu. Nakon uvodnog instrumentala „After“ s novog EP-a kao uvertira u koncert, uslijedila je naslovna pjesma „Jesen“ koju je Sara prekinula nakon nekoliko početnih taktova, jer nije bila zadovoljna prebrzim tempom kojim su krenuli. Otkrilo je to veliku uzbuđenost, ali i koliko je Sari značio sinoćnji nastup. I dok ju je uspjeh prvog albuma iznenadio, sada i sama sebi mora dokazati da je njen glazbeni put, zbog kojeg je čak zamrznula upisani doktorat arhitekture u Beču, upravo pravi put za nju.

Luce u Tvornici kulture

Da puno očekuje od sebe i da publici želi pružiti prvoklasnu svirku bilo je primjetno tokom čitavog koncerta. Izmjenjivale su se pjesme s oba albuma, publika je naravno bolje upoznata sa stvarima s prvog i bilo je lijepo čuti pjesmu „Djeca“ samo u pratnji odličnog Zdeslava Klarića na klavijaturama što su pripremali baš za ovaj nastup. Prava je šteta da je na pojedinim pjesmama bilo problema sa razglasom, pa se na ponekim dionicama gubio Sarin glas. Ali ni Saru ni band to nije smelo i svojski su se trudili nastup odraditi najbolje moguće što su i učinili. Ne treba smetnuti s uma da im je ovo bila tek 12. svirka ove godine, ali prema onome što se sinoć moglo čuti u Tvornici, Sara i njen bend se zahuktavaju. Sljedeće nastupe imat će već nadolazeći vikend u Vinkovcima, Novom Sadu i Zemunu zajedno sa splitskim bendom Justin’s Johnson. Za kraj je uz loop izvela još jednom pjesmu „Jesen“ u a cappella verziji i vidno sretna zahvalila publici.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X