Sara Renar ‘U velikom stilu’ objavila video s koncerta u KSET-u

U pitanju je prvi fragment jedinstvene audio-vizualne priče izvedene u KSET-u povodom 10 godina karijere.

Sara Renar u KSET-u (foto: Marina Uzelac)

Proteklog travnja, kantautorica i multimedijalna umjetnica Sara Renar okupila je proširenu postavu svojeg pratećeg benda i nastupila u klubu KSET na koncertu kojim je proslavila 10 godina itekako uspješne karijere. Prošlo je 10 godina i od prvog studijskog albuma “Djeca”, ove ponajbolje hrvatske i regionalne kantautorice, a u 10 godina karijere postigla je puno toga, nekoliko puta je bila nominirana za nagradu Porin, jednom je i osvojila statuu, sa svojim repertoarom obišla je dobar dio Europe, sudjelovala u brojnim glazbenim i konceptualnim projektima, a njezin zadnji studijski album “Šuti i pjevaj” neki su glazbeni kritičari proglasili najboljim, odnosno u najmanju ruku najvažnijim ili najhrabrijim u karijeri. “Šuti i pjevaj” dobio je i remix album, a potom završio i na vinilu.

Sada Sara publici i kritici daje na uvid komadić spektakla održanog u KSET-u te najavljuje kako će se koncert ove jeseni naći na streaming platformama, kao i u fizičkom izdanju. Live verzija jedne od najpoznatijih Sarinih pjesama, “U velikom stilu”, ugledala je svjetlo dana u novom aranžmanu s potpisom Sare, Vedrana Peternela i Dimitrija Simovića, dok je za videoprodukciju zaslužan Marko Zeljković.

Zašto baš ovim singlom izlazi pred publiku, objasnila je Sara: “Odabrala sam pjesmu ‘U velikom stilu’ kao najavni singl jer je od svih mojih pjesama u ovih deset godina doživjela najradikalniju transformaciju. Izvodila sam je u pop-rock varijanti sa bendom, akustično, u vrlo eksperimentalnom formatu samostalno uz looper, a nedavno sam je ‘osvježila’ u elektronsko ruho te je u takvom formatu sada možete čuti na koncertima. Predivno mi je to sa muzikom: kako se mijenjam i razvijam kroz godine, tako se mijenjaju i moje pjesme. Sa pjesmom ‘U velikom stilu’ smo i otvorili nedavni slavljenički koncert u KSET-u, a video sa koncerta sjajno prenosi i uzbuđenje benda i mene i energiju publike. A i mora se priznati, sam naslov je vrlo zahvalan za ostaviti početni dojam nadolazećeg live albuma.”

Pjesme s posljednjeg, ali i ranijih albuma, u KSET-u su izvedene u drugačijim, još bogatijim aranžmanima. Uz Dimitrija Simovića na synthu, gitarama i drum padu, koji čini stalnu koncertnu postavu, uz Saru su na pozornici još bili Igor Pavlica na trubi i Marko Lucijan Hraščanec na saksofonu i klavijaturama, a koncert nije mogao proći bez Vedrana Peternela koji je stajao iza miks pulta te dodatnih zvukova i sampleova koji su posebno obogatili koncert. Bila je to jedinstvena audio-vizualna priča Sare Renar.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X