Sarajevski bend Činčila objavio video spot ‘Monkey In My Head’

Ovo je njihov prvi singl objavljen na stranom jeziku. Frontmen benda Vanja Solaković je rekao da se radi o eksperimentu jer ga je zanimalo kako Činčila zvuči na engleskom jeziku. Pjesma ‘Monkey In My Head’ se nalazi na njihovom posljednjem albumu ‘Bez oblika’ koji je objavila beogradska izdavačka kuća Lampshade Media.

Činčila ‘Monkey In My Head’

“Monkey in my Head” opisuje direktan odnos individue sa aletregom, “majmunom” koji je često destruktivan i “divlji”. Frontmen benda Vanja kaže: “Jako je važno biti svjestan sebe i svog alter ega te sam stoga pokušao na najbolji način opisati svoj odnos s njim koji je često dramatičan i destruktivan. Smatram da je svijest o sebi jedna od ključnih stvari u čovjekovoj potrazi za duhovnom slobodom i harmonijom.”

Video spot “Monkey In My Head” je spoj umjetničkog performansa Vanje Solakovića, grafičkih radova akademskog umjetnika Denisa Haračića te umjetnosti svjetla i fotografije Romana Kuduzovića. U videu se prikazuje inidividualac u konfliktu sa svojim unutrašnjim “demonima”, koji su prikazani kroz manično ponašanje i nagle promjene raspoloženja tokom performansa. Denis Haračić je istakao kako je proces vizualne naracije glazbenog sadržaja izrazito izazovno tlo za umjetnika te da je zbog toga i ovoj kolaboraciji pokušao pristupiti u potpunosti s aspekta umjetničkog djela. Obzirom da je i sam veliki ljubitelj alternativne muzike, nekoliko puta je radio na vizualnim sadržajima za autore.

Bend je i na prethodnim spotovima surađivao sa režiserom Romanom Kuduzovićem koji je i ovaj put sa kadriranjem i režijom, odlično ujedinio grafike s performansom. Zvuk je snimao Kemal Sulejmanović, a mix i mastering pjesme je radio Haris Saračević.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X