Saša Antić iz TBF-a dobio poziv na sud da rastumači stihove iz pjesme ‘Mater’

Saša Antić iz TBF-a objavio je kolumnu ‘Moja mater te traži’ u kojoj otkriva da je dobio poziv da u svojstvu svjedoka na sudu rastumači značenje stihova iz pjesme ‘Mater’.

  • 244
    Shares
Saša Antić, TBF u Domu Sportova

“Kako sam doznao, okrivljenik je mladić koji je poslao policajcu SMS poruku u kojoj je, između ostalog, pisalo i: “Naša mater te traži”, napisao je Antić u kolumni.

S obzirom da tako ide i pjesma “Mater” i stih koji je Antić napisao (Moja mater te traži / Zna di radiš i di se krećeš / Moja mater te traži / Zna sva mista di ideš navečer/ Moja mater te traži/ Zna di živiš, al neš još dugo/ Moja mater te traži/ Nije uzela lijek, a okriće na jugo) sud je smatrao da je upravo Antić osoba najkompetentnija da rastumači stvarno značenje iza stihova i utvrdi da li u njima ima elemenata prijetnje.

“Što reći, zahvalan sam na prilici da javno tumačim značenje jedne svoje pjesme jer se znalo dogoditi da se poneke protumače potpuno pogrešno od onog što sam njima htio reći”, napisao je Antić.

Antić je uz to napisao da ga čitava priča ustvari podsjeća na nekakav film braće Coen u kojem “glavni lik, muzičar i stihoklepac, stiže u pitomi gradić. Istu večer u hotelu mu prilazi nepoznati lik i, pod prijetnjom hladne cijevi, naloži mu da uđe u automobil parkiran iza hotela. Voze ga van grada, u nekoj zabačenoj seoskoj kući upoznaje mater iz sms prijetnje. Ona je očito velika zvijerka u kraju, tako i izgleda, baca na Beppu Joseph, capo di tuti capi, ubija pogledom, mlati štapom itd. Redanje osebujnih likova, nadrealni dijalozi, malo filozofije i rasprava o ulozi umjetnosti i umjetnika u društvu i puno bizarnosti i crnog humora.”

Na kraju, završava sa zaključkom da se naposljetku ipak radi o sudbini jednog mladića za kojeg se nada da će u ovom slučaju proći lišo jer bi mu se u suprotnom učinila nepravda. Isto tako, završava, pjesma “Mater” bi se inače kompromitirala i postala nešto poput prijetnje.

  • 244
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X