Sassja singlom ‘Tišina’ najavila stilski zaokret u karijeri

‘Uzela sam vremena za sebe, obitelj, prijatelje i pustila da se novo stvaranje samo dogodi…’, opisuje glazbenica i autorica teksta Sanela Josipović Sassja, ističući kako ne smatra da se vraća kao ‘nova Sassja’ nego zrelo i u harmoniji sa samom sobom nastavlja svoj glazbeni put – radeći ono što voli.

Sassja (Foto: Tajana Dedić Starović / Universal Music)

Singl kojim okreće novu stranicu inspirativnog glazbenog poglavlja kreativno je upotpunio Baby Dooks koji potpisuje i produkciju, dok Marko Gaćina stoji iza miksa i masteringa snimke.

„Baby Dooks i ja smo već nekoliko godina stalno u kontaktu, razmjenjujemo ideje i novu glazbu koja nas inspirira. Tako se dogodila ‘Tišina’ uslijed čega sam shvatila da to je ono što želim čuti i smjer u kojem želim nastaviti raditi“, komentira Sassja presretna jer joj je upravo ova pjesma nakon dugo vremena probudila taj duboki to-je-to osjećaj.

Uz spomenute suradnike, Sassja se okružila timom ljudi koji su upotpunili njenu viziju prenijevši „Tišinu” u video. „Trebala sam nekoga tko vidi ono isto što i ja vidim dok slušam pjesmu. Jednostavno nisam željela da se moja vizija pretvori u tuđu koliko god se nekad ‘tuđe pokazalo bolje’. Tajana (redateljica spota) i ja smo se povezale na istim ‘kreativnim dužinama’, a takve suradnike je teško ili gotovo nemoguće naći.“

“Sassja je s pjesmom ‘Tišina’ u moj život ušla u pravom trenutku, a da ona to nije ni znala. Taman sam izlazila iz nekog svog dubokog osobnog mraka, veoma dramatično, skoro vrišteći, ne sluteći da se stvari mogu preokrenuti na jedan vedriji, ‘vidi jes lijepo’ način. Sama pjesma me odmah ‘dobila’”, progovara redateljica Tajana Dedić – Starović, “Kroz čitav spot dominira motiv slobode – u pokretu, izrazima, bojama i simbolima. Puno je načina na koje čovjek može biti slobodan, a mi smo se odlučili prikazati one malo suptilnije koji vode ka određenoj pozitivnoj katarzi.”

Posebnu ulogu imala je Melisa Činić SHZa koja plesnom koreografijom gledatelje vodi kroz narativ spota, dok je koristeći Sassjino lice kao umjetničko platno, za potpuni vizualni efekt zaslužna ŠminkeriTZa. Zadovoljna suradnjom s ekipom koju sada naziva i svojom obitelji, ŠminkeriTZa dodaje kako je iskustvo rada na ovom spotu prepunom simbolike, i samu potaknulo da izađe iz zone komfora, ali i da osobno i umjetnički napreduje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X