Shania Twain objavila album paralelno s dokumentarnim filmom o njezinom životu

Od novog lica u Nashvilleu do međunarodne ikone: od ovog tjedna se na Netflixu može pogledati „Shania Twain: Not Just A Girl”, dokumentarni film u režiji Jossa Crowleyja koji donosi priču u kojoj poznata pjevačica nadilazi žanrove i granice, trijumfe i probleme.

Shania Twain (foto: Alexander E. Harbaugh / Universal Music)

Paralelno s dokumentarcem objavljen je i kompilacijski album naziva „Not Just A Girl (The Highlights)” koji – osim nove eponimne pjesme – uključuje neke od njezinih najvećih hitova prema redoslijedu pojavljivanja u dokumentarcu.

Svojom je glazbom Shania Twain rušila rekorde, prikupila ogromnu međunarodnu bazu obožavatelja i stvorila katalog bezvremenskih hitova. „Not Just A Girl” vodi gledatelje tamo gdje je sve počelo, odnosno u Timmins (Ontario) gdje možemo vidjeti pjevačicu kako, dok odrasta u siromaštvu, nadahnuće crpi iz životne priče Dolly Parton. Potom pratimo njezin razvoj – počevši od njezinog prvog potpisivanja za diskografsku kuću u Nashvilleu, pa do trenutka kada je upoznala svog budućeg supruga i rock producenta Mutt Langea prije pisanja, snimanja i izdavanja njezinog revolucionarnog albuma „The Woman In Me”. U produkciji Mercury Studiosa, dokumentarni film sadrži snimke koje su nastajale u studiju tijekom cijele njezine karijere kao i potpuno nove intervjue..

Dokumentarni film – koji se osvrće i na šesti studijski album kojeg pjevačica trenutno priprema – pruža uvid u nastanak jedne od najomiljenijih svjetskih superzvijezda i modnih pionirki popa, countryja i rocka.

Među istaknutim intervjuiranim gostima u filmu su Lionel Richie, Diplo, Avril Lavigne i Orville Peck. Lionel Richie kroz razgovor ju naziva pionirom, dok Orville Peck nadodaje da je utabala put glazbenicama diljem svijeta te da je njemu, kao klincu, izgradila samopouzdanje i osjećaj sigurnosti.

Film prikazuje kako se Shania razvija kao crossover glazbenica, vječno prkoseći stereotipima o uvjetima koje trebaš zadovoljiti da postaneš country zvijezda, te otkriva gledateljima proces njezinog razvoja u globalni pop fenomen nakon izlaska albuma „Come On Over”.

Shania Twain se još od devedesetih navodi kao jedna od najvažnijih predvodnica feminizma koja je ženama svojim djelovanjem pomogla da se osjećaju osnaženo. Preuzela je univerzalne ideje o samopouzdanju, ženstvenosti i samootkrivanju i učinila ih srodnima, dok paralelno, uz utjecaj na glazbenike današnjice, njeno stvaralaštvo i djelovanje uvelike inspirira LGBTQ+ zajednicu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X