Shilpa Ray najavila novi album ‘Portrait of a Lady’

‘Portrait of a Lady’ trebao bi izaći 29. travnja za Northern Spy.

Shilpa Ray (Foto: Ebru Yildiz)

New York punk rock/art pop glazbenica Shilpa Ray najavljuje nadolazeće izdanje, album “Portrait of a Lady”. LP će biti objavljen 29. travnja za Northern Spy.

Album “Portrait of a Lady” najavljuje se kao najupečatljiviji i najosobniji album Shilpe Ray do sada. Napisan nakon događaja koje je obilježio #metoo pokret i godine vladavine Trumpove administracije, Ray obrađuje vlastita iskustva sa zlostavljanjem, naslanjajući se na autobiografske detalje u svom nadrealističkom rock & roll izričaju.

Sa singlovima poput stoogesovski stiliziranog “Manic Pixie Dream Cunt”, reverbom natopljenog dream popa “Heteronormative Horseshit Blues” i žestokog “Bootlickers of the Patriarchy”, album crpi detalje zvučne slike iz stilske palete sintisajzera, elektronskih beatova i hard rock gitara, inspiriran umjetnicima kao što su Ministry, Billy Idol, Pat Benetar, te utjecajima losangeleskog hair metala.

Ideja za “Portrait of a Lady” proteže se na glazbeničino iskustvo s fotografijama “Balade o seksualnoj ovisnosti” (The Ballad of Sexual Dependency) Nan Goldin, tj. osobnog izlaganja u stilu vremena vladavine No Wavea u New Yorku kasnih 1970-ih. “To me potreslo do srži i natjeralo me da razmislim o vlastitim iskustvima sa seksualnim zlostavljanjima”, kaže Ray. Nije se mogla otresti ideje o konceptualnom albumu – punokrvnom rock albumu o preživjeloj – ali je oklijevala sve do 2019., kada je počela ozbiljno pristupati konceptu. “Stalno sam se pitala: ‘Kako to učiniti?’ Ali rad Nan Goldin, kao i zapisi glazbenog novinara i glazbenika Jesa Skolnika, inspirirali su Ray da se baci u zahtijevan posao.

Kako bi se uskladili s njezinim osobnim i neustrašivim tekstovima, koji se kreću od crnohumornih do mučnih, Ray i njezin koproducent/suradnik Jeff Berner skupljali su široku paletu zvukova, od neobuzdanog garažnog rocka do soul balada. Ljutnja je prisutna na snimkama, ali dijeli prostor s prihvaćanjem, daje humor i snagu. “Nijedan preživjeli nema utvrđen način rješavanja onoga što je morao preživjeti. Ne postoji homogenizirano iskustvo ili interpretacija toga”, kaže Ray i dodaje: “‘Portrait Of A Lady’ nije politički angažirana ploča koliko je osobne prirode. To je album posvećen prikazu dobrog, lošeg i ružnog, kao i moći koju u konačnici možete imati kao preživjeli”.

Shilpa Ray ‘Portrait Of A Lady’

“Portrait Of A Lady”, popis pjesama:

1. Straight Man’s Dream
2. Manic Pixie Dream Cunt
3. Heteronormative Horseshit Blues
4. No
5. Lawsuits and Suicide
6. Cry For The Cameras
7. Bootlickers of the Patriarchy
8. Male Feminist
9. Same Sociopath
10. Charm School For Damaged Boys
11. Two Faced Lovers
12. Last Wave

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X