Šibenčanin Dražen Frua vlastitim rukama gradi kuću za stradale u potresu

Šibenski ‘meštar vridnih ruku’ Dražen Frua, početkom mjeseca krenuo je s gradnjom kuće za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Cilj mu je sagraditi montažnu kuću od 20-ak kvadrata koja će imati verandu, kuhinju, wc, boravak i krevete za spavanje.

DJ i organizator koncerata Dražen Frua (Foto: Park Šibenik)

„Kad sam vidio što se dogodilo u Petrinji i Sisku, nisam mogao stajati prekriženih ruku. Od Nove godine skupljam sredstva za materijal za kuću, i evo počeo sam je graditi prije par dana. Želja mi je da u ovu kuću useli stradala obitelj koja ima veze s muzikom. Muzika je ono što nas pokreće i spaja i želim da i ova moja akcija pomogne nekom tko je u muzičkom svijetu” govori nam Frua svoj plan.

Da bi Frua mogao nastaviti graditi i završiti kuću za stradale potrebno mu je oko dvadeset tisuća kuna koliko iznose troškovi materijala za izgradnju te prijevoza kuće na odredište. Zato je pokrenuta humanitarna akcija „Gradimo kuću za potresene” koja se organizira kroz šibensku PARK organizaciju, udrugu civilnog društva s desetogodišnjim stažem u kulturnom i aktivističkom životu grada Šibenika. Pozvani su svi koji žele donirati financijska sredstva za pokrivanje troškova izrade kuće za potresene da svoje uplate izvrše po ovim podacima:

UDRUGA PARK
ŠIBENIK
IBAN – HR8923900011199007121 HPB
OPIS PLAĆANJA – KUĆA ZA POTRESENE

Kuća za potresene trebala bi biti gotova do proljeća kada će se u elementima prevesti do odredišta na potresom pogođenom području i sastaviti da bude funkcionalna za višegodišnji ugodan život jednoj nastradaloj obitelji.

Iz PARK-a poručuju da se akciji može pomoći i doniranjem građevinskog materijala ili sudjelovanjem u samoj gradnji kuće, odnosno fizičkoj pomoći Draženu Frui. Svi koji su zainteresirani za pomoć u takvom smislu mogu se javiti u inbox Facebook stranice Udruge PARK

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X