Sigur Rós objavljuje četiri vinilna albuma

Islandski avangardni rock bend Sigur Rós objavit će četiri posebna vinilna izdanja tijekom sada već tradicionalnog Record Store Daya koji se obilježava u subotu 21. travnja. Sva ova izdanja su već ranije objavljena u limitiranoj ediciji i prodavani su u okviru islandskog festivala Norður, a sada ih bend objavljuje u još jednoj limitiranoj seriji.

  • 6
    Shares
Sigur Rós ‘Route One’

Spomenuta Sigur Rós izdanja su prilikom prvog objavljivanja imala jedinstvene omote budući da je svaki ponaosob ručno nacrtao islandski umjetnik Sigga Bjorg. Za ovu priliku svaki od učesnika na ova četiri projekta je odabrao svoj omiljeni omot koji je tiskan kao službeni omot izdanja.

Album „Route One” snimljen je na najduži dan ljeta 2016. godine kada su se članovi benda vozili oko Islanda i cijelo putovanje od 1332 kilometara dokumentirali live streamom na Youtubeu. Tijekom ovog putovanja bend Sigur Rós je snimio osam pjesama koje su se našle na ovom izdanju. Album „Liminal Remixes” sastoji se od remiksa pjesama sa albuma „( )”, „Valtari” i „Kveikur” za koje je su zaslužni producenti Alex Somers i Paul Corley za kojima je bend često surađivao. Album „Untitled” djelo je baš Alex Somersa, dok je posljedenje izdanje „All Animals” rad ovog producenta i člana benda Sigur Rós – Jónsija Birgissona.

Od 21. travnja sva četiri izdanja će se naći u prodaji u Velikoj Britaniji, kao i u odabranim dućanima u Njemačkoj, Španjolskoj, Poljskoj, Italiji, Australiji, Novom Zelandu, zemljama Beneluksa i Francuskoj, dok će biti moguće i online naručivanje.

  • 6
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X