Singl Michaela Stipea najavljen kao prva komercijalno dostupna ploča od bioplastike

Split singl od 12 inča uključivat će njegovu skladbu koju je producirao Brian Eno, ‘Future If Future’, kao i pjesmu Beatie Wolfe.

Ploča od bioplastike

Michael Stipe iz R.E.M.-a sprema se izdati svoju dugo najavljivanu solo pjesmu “Future If Future”. Pjesma će biti izdana na 12″ singlu koji dijeli s pjevačicom Beatie Wolfe, ali disk neće biti prešan na tradicionalnom polivinil kloridu. Umjesto toga, bit će to prva komercijalno dostupna ploča na svijetu napravljena od održive bioplastike. Pjesmu je na Bandcampu objavio Brian Eno koji je suosnivač ekološke dobrotvorne organizacije EarthPercent i Evolution Music. Ploča će biti dostupna za prednarudžbe sutra (u petak 2. rujna), u ograničenoj nakladi od 500 primjeraka.

Stipe je najavljivao “Future If Future” koju je producirao Eno još 2018. kao podršku skupu March for Our Lives u Washingtonu. Druga strana ploče sadržavat će pjesmu “Oh My Heart”. Oba su isječka izvorno bila dostupna za preuzimanje kao dio EarthPercentove kampanje za Dan planeta Zemlje, koja je uključivala glazbu Hot Chipa, Nilea Rodgersa, Big Thiefa, Petera Gabriela i mnogih drugih.

Bioplastičnu ploču razvila je Evolution Music—britanska glazbena organizacija za održivost koja želi ponuditi rješenja za vinil koja ne koriste fosilna goriva. Sva sredstva od prodaje novog 12″ ići će u pet temeljnih područja rada EarthPercenta: ekološka glazba, energetska tranzicija, klimatska pravda, pravne i političke promjene i zaštita prirode.

“Oduševljen sam što radim s EarthPercentom i Evolution Musicom na ovom izdanju, zamišljajući pozitivnu inovaciju kroz djelovanje”, rekao je Stipe u priopćenju za javnost. “Ova vrsta projekta temeljenog na mogućim rješenjima otvara puteve u svjetliju budućnost.”

Beatie Wolfe je dodala: “Bilo je fantastično udružiti snage s EarthPercentom na planu zaštite okoliša i za ovo vrlo posebno izdanje s Michaelom Stipeom. Neprestano razmišljam o tome kako možemo uzeti najbolje od starog i najbolje od novog, premostiti opipljivo i digitalno i povratiti onoliko koliko inoviramo, a ovaj novi ekološki singl doima se kao savršeno utjelovljenje toga. Napisala sam “Oh My Heart” kao krik za planet i čovječanstvo, a nedavno je kodiran u staklu i uključen u Globalni glazbeni trezor na Svalbardu kako bi se čuvao 10.000 godina. Tako da nisam mogla smisliti bolji način da ga imam opipljivog sada u svijetu.”

“Počašćeni smo što smo dobili ove nevjerojatne pjesme od nevjerojatnog niza izvođača kako bismo prikupili novac za naš planet”, napisao je predstavnik EarthPercenta u materijalima za tisak. “Činjenica da je ovo također dovelo do povijesnog svjetskog prvog komercijalnog izdanja na BioPlastic 12” s Evolution Music je više nego uzbudljiva. Veliko hvala svim izvođačima koji su sudjelovali, te Michaelu Stipeu i Beatie Wolfe što su bili dio ovog revolucionarnog pokreta izdanje. #nomusiconadeadplanet.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X