Službena PR agencija pjevačice Dua Lipa tvrdi kako nije bila obaviještena o zahtjevima hrvatskih novinara za akreditacije u Puli

Iz Permanent Press Media navode kako bi hrvatskim novinarima odobrili akreditacije da su imali informacije o zahtjevima.

Dua Lipa snimljena na koncertu u Londonu 2022. godine (Foto: Raph_PH / Wikipedia)

Mnogi hrvatski mediji, posebice specijalizirani glazbeni internetski portali, bili su neugodno zatečeni kad su pred pulski koncert Dua Lipe dobili obavijest da su njihovi zahtjevi za novinarskim akreditacijama bili odbijeni, što je inače slučaj koji se u Hrvatskoj rijetko događa.

“U utorak, 11. lipnja, kontaktiran sam od strane službene PR agencije Dua Lipe, Permanent Press Media iz New Yorka (…) ispričavali su se što smo kao medij morali kupiti ulaznicu za koncert. Svi zahtjevi za akreditacije idu preko ove službene PR agencije Dua Lipe koja ih potom odobrava ili odbija, no jasno su naglasili da od promotora nisu dobili uopće informaciju o zahtjevima. Da jesu, ističu, bez problema bi dobili propusnicu”, stoji u dodatnom tekstu koncertnog reporta naslovljenog: “IZVJEŠĆE: Dua Lipa u pulskoj Areni – ljepotica i zvijer” na portalu Music-box.hr.

Naime, Nikola Knežević, urednik Music-boxa je u svom koncertnom izvješću napisao kako je između ostalih i njemu odbijen zahtjev, te je novinarski posao radio o vlastitom trošku, a na to mu se e-mailom obratila PR agencija Permanent Press Media sa svojim objašnjenjem i isprikom.

Kontaktirali smo Kneževića povodom toga, na što nam je rekao kao je poslao dodatne upite slovenskom promotoru i hrvatskoj agenciji preko koje su se odobravale novinarske akreditacije i kako još uvijek čeka njihov službeni odgovor po tom pitanju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X