‘Soundbreaking’ – posljednja ostavština Georgea Martina

Na PBS-u se upravo emitira dokumentarni serijal ‘Soundbreaking: Stories of the Cutting Edge of Recording Music’ koju je netom prije smrti osmislio George Martin sa svojim sinom Gilesom.

  •  
  •  
George Martin (Foto: Wikipedia)
George Martin (Foto: Wikipedia)

U osam se epizoda dokumentarnog serijala “Soundbreaking” istražuje povijest snimanja pop muzike. Osim arhivskog materijala serija sadrži intervjue s preko 150 glazbenika i producenata koji se prisjećaju priča iz studija za vrijeme snimanja nekih od najboljih muzičkih albuma ikada snimljenih.

U seriji se pojavljuju Paul McCartney, Brian Eno, Nile Rodgers, Quincy Jones, Rick Rubin, Annie Lenox, Tony Visconti, RZA, Joni Mitchell, Dave Grohl, Questlove, Bon Iver, Beck, Ad-Rock, Roger Waters, Daniel Lanois, Mark Ronson, Ringo Starr, Elton John, Roger Daltrey, Willie Nelson, B.B. King, Debbie Harry, St. Vincent, Susan Vega, Jack White, Moby i mnogi drugi.

Jedna se epizoda fokusira na The Beatles koje je upravo George Martin u studiju odveo na jednu sasvim novu razinu, te time revolucionirao snimanje i pop muziku uopće. Čak se i sam Martin pojavljuje u seriji govoreći o vlastitim iskustvima sa snimanja.

Ostale se epizode fokusiraju na glas kao instrument, na sampliranje u hip-hopu, na ritam i beat, na povezanost audio i vizualnog u video spotovima, te na iskustvo samog slušanja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X