Soundgarden kreće s europskom turnejom

Berlinskim koncertom večeras počinje pohod Soundgardena na fanove i publiku u velikim europskim dvoranama i na open air festivalima. Za sada je riječ o sedam koncerata: Berlin, Nurnberg (Rock am Ring i Rock im Park), Milano, Sölvesborg (Sweden Rock Festival), Derby i London (Hard Rock Calling u Hyde Parku).

Chris Cornell - Soundgarden (Foto: Wikipedia)

Chris Cornell, Kim Thayil, Ben Shepherd i Matt Cameron održati će na starom kontinetu više koncerata, a ruku na srce zvučali bi izvrsno i kao headlineri nekog hrvatskog ljetnog festivala.

Još ranije ovog mjeseca održali su koncert u Belgiji, a jučerašnji rasprodani Le Zentih u Parizu vraća Soundgarden u grad svjetla ponovno u ponedjeljak, između ostalog i da poprave dojam lošeg zvuka o kojem se bruji na službenom forumu benda.

Podsjećamo da je bend povodom  turneje  izdao posebno izdanje, “Live on I-5” na kojem se može čuti najbolje s West Coast turneje iz 1996. godine. 77minuta i 55 sekundi “Best off” Soundgardena počinje “Spoonmanom”,  završava s “Jesus Christ Pose”.

Početkom svibnja Soundgarden je objavio spot za singl “Live to Rise” koji je napravljen za novi film iz Marvel produkcije “The Avengers”.

Dobar trenutak za provjeriti kako zvuči vječni rival Eddy Wedera na tronu najboljeg živućeg vokala u rock glazbi.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X