Soundwave festival u Tisnom od 4. do 8. kolovoza

Najljepši europski boutique festival, Soundwave, odvija se po osmi put na The Garden Tisno lokaciji kao jedan od čak osam velikih festivala ove godine.

(Foto: Igor Jurilj)
(Foto: Igor Jurilj)

Svi izvođači su ponajbolji predstavnici broken beat, reggae, afro to acid jazz, hip-hop, soul, funk, drum and bass secne. Uz taj raspon izvođača i žanrova upravo je posebnost festivala njegova opuštena atmosfera koja sjajno paše uz glazbenu pustolovinu pored mora.

Jedan od glavnih izvođača dolazi iz New Yorka – Pharoahe Monch pozant je kao underground hip-hop liričkoj nadmoćnosti, koji glazbu koristi i za aktivizam. Calibre je odgovoran za neke od najljepših drum and bass uradaka, a njegov zvuk ima elemente jazz, funk, dub i techno glazbe. Mala iz Digital Mystikza vraća se s dozom zaraznog dubstepa, kao i Craig Charles, istraživač funka i soula te njihovih najboljih trenutaka. Fatima & The Eglo Band nastupit će uživo, stari gosti Gentleman’s Dub Club donose svoj energični nastup koji korijene vuče iz UK reggae i bass scene. Channel One Sound System su jedan od najcjenjenijih reggae kolektiva koji donose porciju bassa u Tisno.

Riot Jazz Brass Band ponovno osiguravaju aggro jazz, hip-hop, funk i njihovu verziju dubstepa na plesni podij, Romare je sjajan u svojoj kombinacijih afričkih ritmova i world musica. Sjajn vokal iza kojeg se krije Harleighblu će vas očarati, Clap! Clap! je projekt talijanskog producenta C. Crisci koji samplira afričke ritmove i bendove. Akala je nagrađivani reper sa srce i dušom koji donosi liriku na Soundwave. Tu je i drum and bass pioneer LTJ Bukem DJ, jungle revolucionar Congo Natt, kao i berlinski kolektiv Jazzanova.

Rinse FM-ov DJ Josey Rebelle’s predstavlja house i techno raspone koji zalaze u rare groove, soul i garage, Eglo Records šef Alexander Nut predstavlja svoju selekciju na festivalu. Henry Wu izdaje za 22a Records, etiketu koja kroji opus na inspiraiciji imenima kao što su Roy Ayers i John Coltrane i kreira jazzy, dubby soulful ritmove. Na Soundwave dolaze i Dan Shake, Jordan Rakei, Harvey Sutherland, Flo Real (Mahogani Music), Chunky, Werkha, Eva Lazarus, Bambooman, Sarah Williams White, Bobbafat, Gilla, DJ Mylz, Tehbis, Normanton Street, Chiminyo, CC Disco, Taste The Difference, So Fresh So Clean, Plates, kao i Tuckshop. Tu je i drum and bass pioneer LTJ Bukem DJ, jungle revolucionar Congo Natt, kao i berlinski kolektiv Jazzanova.

Potpuni lineup pogledajte na službenoj stranici Soundwave festivala www.soundwavecroatia.com.

Soundwave-2016-A3Poster-WEB-RGB-725x1024Smješten u tajnom zaljevu na dalmatinskoj obali, suncem okupani gradić Tisno je lokacija jednog od najboljih europskih neovisnih festivala. Dugi plesni vikend je zajamčen na lokaciji sa zabavama na brodovima, pozornici na plaži i večerima u legendarnom klubu na otvorenom Barbarella’s. Kroz pet dana na tri pozornice i Argonaughty brodu, te klubu Barbarella’s, Soundwave Festival omogućava savršeno okruženje za najbolje izvođače nekonvencionalne elektronske i live glazbe. Svake godine zabave na brodu osiguravaju dobre uspomene, a lokacija ima vlastito pristanište udaljeno nekoliko trenutaka od glavne pozornice, a The Argonaughty brod se s tog mjesta uputi na trosatno putovanje morem prema parku Kornati, pogonjen zvučnom kulisom koji osigurava Funktion 1 sustav. Za glazbu su zaduženi Dub To Jungle, Disco Boat, So Fresh So Clean and Goodlife, Channel One Soundsystem, Craig Charles Funk & Soul Boat, Eglo Records, a potpuni popis pogledajte OVDJE.

Zabave u klubu Barbarella’s nisu ništa manje odgovorne za ples, pa će se ove godine na lineupu naći Jazzanova, Dan Shake, Congo Natty, Alexander Nut ili Gilla, a puni lineup pogledajte OVDJE.

Ulaznice po sniženim cijenama za regiju kupite u sustavu Entrio. Dnevne su 190 kuna, a festivalske 450 kuna. Svi kupci moraju na ulazu predočiti važeću osobnu iskaznicu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X