Spike Lee dovršava dokumentarac ‘Bad’ o Michaelu Jacksonu

Kultni filmski redatelj u završnoj je, postprodukcijskoj, fazi rada na dokumentarnom filmu ‘Bad’.

Michael Jackson 'Bad'

Dokumentarni film „Bad“ dio je proslave 25. obljetnice od izdavanja istoimenog albuma Michaela Jacksona. Sadrži više od 40 intervjua s glazbenicima, koreografima i ostalima koji su sudjelovali u radu na tom albumu i tadašnjoj svjetskoj turneji, a također nije zaobišao i mišljenja zvučnih imena poput Kanyea Westa, Martina Scorcesea, Mariah Carey, Cee Lo Greena i Sheryl Crow (koja je bila prateća pjevačica na ‘Bad’ turneji).

„Ja sam više od velikog obožavatelja Michaela Jacksona. Imao sam čast poznavati ga i raditi s njim, te iznimno poštujem njegovo nasljeđe. Ovim projektom uspio sam pokriti priču i proniknuti u srž onoga zbog čega je Michael Jackson postao pečat svog vremena. Upravo je rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima se radio „Bad“ ključno za razumijevanje njegovog talenta i veličine, jer radilo se o dugo očekivanom albumu, nasljedniku „Thrillera“ tj. najprodavanijeg albuma svih vremena“, izjavio je Spike Lee.

Deluxe izdanje albuma „Bad“ će se u prodaji naći 18. rujna. Uključivat će tri CD-a i live DVD iz 1998. snimljenom na Wembley stadionu na kojem je bila i princeza Diana.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X