Spike Lee režirao novi videospot za Princea

Riječ je o videospotu koji ujedno uključuje i segmente Leejevog hvaljenog novog filma “BlacKkKlansman”, a u kojemu je Princeova arhivska pjesma “Mary Don’t You Weep” nositelj soundtracka.

Prince (izvor: screenshot Instagram)

Spike Lee režirao je produženi trailer/videospot za Princeovu pjesmu “Mary Don’t You Weep” koja se pojavljuje na odjavnoj špici njegovog novog filma “BlacKkKlansman”. Pogledajte kako izgleda novi Princeov videospot u režiji Spike Leeja u videu ispod teksta.

Podsjećamo, Lee je nedavno u intervjuu za Rolling Stone proročanski obznanio da bi Prince i sam htio da se “Mary Don’t You Weep” pojavi u njegovu filmu.

“Znao sam da trebam pjesmu za odjavnu špicu”, izjavio je tada Lee. “Postao sam vrlo blizak s Troyem Carterom, jednim od izvršnih direktora Spotifya i savjetnikom Princeove fundacije, kojeg sam, nedavno, pozvao na skrivenu projekciju filma. Nakon što je film završio, Troy mi je rekao “Spike, imam pjesmu za ovaj film!” I to je bila “Mary Don’t You Weep”, Princeova pjesma snimljena na kaseti negdje sredinom 80-ih.”

Dodao je: “Prince je želio da ja imam ovu pjesmu, ne zanima me što netko drugi ima reći o tome. Moj brat Prince želio je da ja imam ovu pjesmu. Za ovaj film. Nema drugog objašnjenja za mene. Kaseta je zakopana duboko u trezorima Paisley Parka (lokacija Princeove palače, op.a.) I najednom, dolazi k meni. Ne. To nije slučajno.”

Film “BlacKkKlansman” debitirao je na filmskom festivalu u Cannesu gdje je zaredao najviše pohvale, a osvojio je i tamošnji Grand Prix. Svjetska premijera filma zakazana je za sutra, 24. kolovoza.

Što se tiče oživljene Princeove arhivske pjesme, “Mary Don’t You Weep” pronaći će mjesto i na nadolazećem live albumu “Piano & Microphone: 1983” koji je, navedene godine, snimljen u Princeovom kućnom studiju, u Chanhassenu, u Minnesoti.  Album će na police 21. rujna ove godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X