Splitski bend Šetači predstavlja se singlom ‘Razum’ i albumom ‘Galaksija’

Nakon godina uspješne koncertne aktivnosti, splitski rock bend Šetači glazbenoj javnosti predstavlja svoj prvi album ‘Galaksija’, a kao najavni singl donose ‘Razum’.

Šetači (Foto: Thomas Krstulović)

Šetači su osnovani 2008 godine kada su se publici predstavili na Festivalu autorskih bendova “Minival”. Nakon toga kreću s intezivnom koncertnom aktivnošću i sviraju-od raznih glazbenih festivala pa sve do Moto partija gdje nailaze na odlične rekacije publike. Također su gostovali u brojnim televizijskim i radijskim live emisijama te su osvojili srca ljubitelja izvornog rock zvuka. Zanimljivost je i to kako su kao predgrupa Goranu Baretu i Majkama svirali čak tri puta. Nakon nekoliko promjena, današnji Šetači kao postava sviraju od 2019. godine – Božo Gabrić kao vokal i gitara, Toni Banov na bubnjevima, ritam i solo gitara je Denis Matan, bas Toni Gunjača, a saksofon svira Mislav Norac.

Album “Galaksija” sadrži jedanaest pjesama, i sniman je u splitskom studiju “Bozon” gdje ga je producirao Saša Antić iz TBF-a koji se, osim kao kantautor, sve češće nalazi i u ulozi vrsnog glazbenog producenta. Mastering je odrađen u zagrebačkom studiju uspješnog glazbenog producenta Pavla Miholjevića.

Autor video spota za pjesmu “Razum” je Toni Banov, mladi i talentirani Splićanin koji, uz glazbenu karijeru i sviranje bubnjeva, se može pohvaliti i filmskim i video obrazovanjem te režiranjem brojnih spotovima za izvođače s naše glazbene scene.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X