Splitsko gradsko vijeće otpisalo Ivana Lea Lemu za intendanta splitskog HNK

Jučer je Gradsko vijeće u Splitu odbilo imenovati Ivana Lea Lemu za intendanta splitskog HNK nakon što je od 30 prisutnih gradskih vijećnika njih 17 odbilo podržati prijedlog, 4 su bila suzdržana, a njih 9 je prijedlog podržalo.

  •  
  •  
Ivan Leo Lemo (Foto: Teatar.hr)

Lemo je bio jedini kandidat kojeg je predložilo Kazališno vijeće pa je stoga jasno da sujezičac na vagi ponovno bila svjetonazorska pitanja na koja je Lemo upozoravao u početku same kandidature.

HDZ-ova vijećnica Ljubica Vrdoljak podsjetila je okupljene kako je i dosad u procedurama imenovanja intendanata splitskog HNK kandidat za tu dužnost uvijek bio blizak vladajućoj stranci ili koaliciji na vlasti.

Obnašatelj dužnosti pročelnika za financije u Gradskoj upravi držao se navodnih tehničkih razloga ističući kako Lemo nije razradio strategiju financijske konsolidacije niti je detaljno kreirao program tog kazališta.

Vijećnica stranke Pametno Marijana Puljak u raspravi je tvrdila suprotno. Vijećnik Mosta Ante Bradarić Šuljo svoju je odluku temeljio na sudioništvu u Domovinskom ratu izražavajući čuđenje što vladajuća koalicija ne prihvaća Lemu kada je Lemin otac bio branitelj.

Splitski HNK u međuvremenu ostaje kazalište s najvećim financijskim dugom u regiji.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X