Splitsko gradsko vijeće otpisalo Ivana Lea Lemu za intendanta splitskog HNK

Jučer je Gradsko vijeće u Splitu odbilo imenovati Ivana Lea Lemu za intendanta splitskog HNK nakon što je od 30 prisutnih gradskih vijećnika njih 17 odbilo podržati prijedlog, 4 su bila suzdržana, a njih 9 je prijedlog podržalo.

  • 2
    Shares
Ivan Leo Lemo (Foto: Teatar.hr)

Lemo je bio jedini kandidat kojeg je predložilo Kazališno vijeće pa je stoga jasno da sujezičac na vagi ponovno bila svjetonazorska pitanja na koja je Lemo upozoravao u početku same kandidature.

HDZ-ova vijećnica Ljubica Vrdoljak podsjetila je okupljene kako je i dosad u procedurama imenovanja intendanata splitskog HNK kandidat za tu dužnost uvijek bio blizak vladajućoj stranci ili koaliciji na vlasti.

Obnašatelj dužnosti pročelnika za financije u Gradskoj upravi držao se navodnih tehničkih razloga ističući kako Lemo nije razradio strategiju financijske konsolidacije niti je detaljno kreirao program tog kazališta.

Vijećnica stranke Pametno Marijana Puljak u raspravi je tvrdila suprotno. Vijećnik Mosta Ante Bradarić Šuljo svoju je odluku temeljio na sudioništvu u Domovinskom ratu izražavajući čuđenje što vladajuća koalicija ne prihvaća Lemu kada je Lemin otac bio branitelj.

Splitski HNK u međuvremenu ostaje kazalište s najvećim financijskim dugom u regiji.

  • 2
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X