Spotify, Deezer, Youtube i Apple Music nude rasističku glazbu, tvrdi istraživanje BBC-a

Među streaming uslugama spomenutih servisa i platformi hostiran je rasistički sadržaj, poput rasističkih pjesama, Hitlerovih govora, glazba koja promovira bijeli supremacizam i slično.

Spotify, Deezer, Youtube i Apple Music

Kako izvještava BBC, sva četiri imenovana streaminga servisa su iz svojih usluga promptno uklonile rasistički, antisemitski i homofobni sadržaj nakon istrage.

Izvješće dodaje da Spotify priznaje da je sadržaj kršio njihova pravila o sadržaju mržnje koja su ažurirana sredinom 2018. godine. YouTube je u međuvremenu odgovorio rekavši da na njegovoj platformi “nema mjesta mržnji”, a Apple Music skriva većinu pjesama na koje im je istraga skrenula pažnju.

Primjeri glazbe koja je pronađena u istrazi uključuju pjesme koje veličaju “arijevske nacije”, bendove koji slave Holokaust i playliste naslova poput “National Socialist Black Metal”.

U razgovoru za BBC, britanski strateg za građanska prava Eric Ward rekao je da ljudi ne plaćaju streaming usluge “da bi im se predstavila i nudila glazba mržnje i tekstovi mržnje”.

Dodao je: „Na streaming platformama moraju bolje nadgledati i tražiti ovakav sadržaj. Streaming platforme jednostavno trebaju više uložiti u to. Ovdje se radi o vjerodostojnosti tvrtke i marke. Brendovi su važni i rasistička glazba će oštetiti i streaming brend. I toga moraju biti svjesni na platformama.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X