Spotify, Deezer, Youtube i Apple Music nude rasističku glazbu, tvrdi istraživanje BBC-a

Među streaming uslugama spomenutih servisa i platformi hostiran je rasistički sadržaj, poput rasističkih pjesama, Hitlerovih govora, glazba koja promovira bijeli supremacizam i slično.

Spotify, Deezer, Youtube i Apple Music

Kako izvještava BBC, sva četiri imenovana streaminga servisa su iz svojih usluga promptno uklonile rasistički, antisemitski i homofobni sadržaj nakon istrage.

Izvješće dodaje da Spotify priznaje da je sadržaj kršio njihova pravila o sadržaju mržnje koja su ažurirana sredinom 2018. godine. YouTube je u međuvremenu odgovorio rekavši da na njegovoj platformi “nema mjesta mržnji”, a Apple Music skriva većinu pjesama na koje im je istraga skrenula pažnju.

Primjeri glazbe koja je pronađena u istrazi uključuju pjesme koje veličaju “arijevske nacije”, bendove koji slave Holokaust i playliste naslova poput “National Socialist Black Metal”.

U razgovoru za BBC, britanski strateg za građanska prava Eric Ward rekao je da ljudi ne plaćaju streaming usluge “da bi im se predstavila i nudila glazba mržnje i tekstovi mržnje”.

Dodao je: „Na streaming platformama moraju bolje nadgledati i tražiti ovakav sadržaj. Streaming platforme jednostavno trebaju više uložiti u to. Ovdje se radi o vjerodostojnosti tvrtke i marke. Brendovi su važni i rasistička glazba će oštetiti i streaming brend. I toga moraju biti svjesni na platformama.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X