Spotify napustili India Arie i Graham Nash, a BBC se bavi izrečenim dezinformacijama Joea Rogana

‘Neil Young je otvorio vrata kroz koja moram kročiti’, izjavljuje pjevačica India Arie, dok Graham Nash objašnjava: ‘Postoji razlika između otvorenosti za različite stavove o nekom pitanju i svjesnog širenja lažnih informacija.’

India Arie i Graham Nash (Foto: Wikipedia)

Ugled Spotifyja se urušava iz dana u dan otkad je Neil Young rekao, sad već povijesnu rečenicu platformi: “Možete imati ili Rogana ili mene. Nikako oba.”

Saga je izazvala pomiješane reakcije šire glazbene industrije, dok se činilo da su mnogi stali uz Younga, uključujući Joni Mitchell koja je također najavila da će povući svoju diskografiju sa Spotifyja zbog ponašanja oko dezinformacija o cjepivu, kao što je učinio i gitarist Crazy Horsea i E Street Banda Nils Lofgren.

Graham Nash, Youngov dugogodišnji prijatelj i kolega iz benda CSNY, novi je u nizu koji slijedi Youngov primjer, izdavši izjavu za Rolling Stone u kojoj je rekao da je zatražio da se njegov solo materijal ukloni sa Spotifyja.

India Arie je u objavi na svom Instagramu podijelila detalje iza svoje odluke da napusti streaming servis nakon odlaska Neila Younga zbog Rogana koji je širio “dezinformacije” o COVID-19 .

“Odlučila sam povući svoju glazbu i podcast sa Spotifyja,” podijelila je i nastavila: “Neil Young je otvorio vrata kroz koja moram proći. Vjerujem u slobodu govora. Međutim, smatram da je Joe Rogan problematičan iz razloga koji nisu samo vezani za COVID.” Arie navodi kako Rogan ima i problematični nastup po pitanju rasa, no nije precizirala o kojem se njegovom podcastu konkretno radi.

No India Arie je itekako poentirala o čemu je riječ: “Ono o čemu govorim jest poštovanje i tko ga dobiva, a tko ne. Plaćati glazbenicima djelić penija, a njemu (Roganu) 100 milijuna dolara? Ovo pokazuje vrstu tvrtke o kakvoj je riječ i vrstu tvrtke koju žele zadržati. Umorna sam.”

S druge strane, BBC secira Roganove izjave u podcastu i pobija lažne teze izjavljene o COVID-19 od strane voditelja i njegovih gostiju.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X