Srđan Gojković Gile objasnio zdravstveno stanje Dušana Kojića Koje iz Discipline kičme

U jučerašnjem intervjuu za Serbian Times, frontmen Električnog orgazma je između ostalih dao i nove informacije o zdravstvenom stanju kolege i prijatelja Dušana Kojića Koje nakon pretrpljenog moždanog udara prošlog ljeta u Velikoj Britaniji.

Srđan Gojković Gile (Foto: Tomislav Sporiš) i Dušan Kojić Koja (Foto: Boris Podobnik)

Na novinarsko pitanje: “Pre ove pandemije krenula je serija muzičkih koncerata podrške frontmenu Discipline kičme, Koji, koji je oporavlja od posledica moždanog udara… Koliko si u toku?” Srđan Gojković Gile je izjavio sljedeće: “Koja je u Londonu, bio je u poseti sestri u Londonu kada se to desilo. A tome je sad više od godinu dana, jula prošle godine je imao moždani udar. Srećom, brzo su ga oporavili i sreća što je bio tamo. Međutim, koliko znam, nema nekog velikog napretka u njegovom oporavku jer je ova cela situacija sa koronom sve usporila. Najvažniji su oni koji imaju koronu, tako da on sada nema adekvatnu postoperativnu rehabilitaciju. Njemu su leva ruka i leva noga problem, ne funkcionišu kako bi trebalo. Za to su potrebne vežbe, ali sada nema uslove za to. Imali smo ta dva koncerta podrške, a trebalo je da bude i treći, veći, u martu, gde je trebalo da sviraju Partibrejkersi, Bajaga, Yu-grupa. Nažalost, taj koncert nije održan zbog ove cele korona situacije.”

Kao zaključak Gile je kazao: “Svi se nadamo i šaljemo pozitivnu energiju. Ništa nam drugo  ne preostaje. Videćemo. Taj oporavak će potrajati, sigurno godinama, ne znamo koliko i s kojim procentom će se on vratiti u ono staro izdanje. I da li će se vratiti? Ali ono što znam jeste da je mentalno prisutan, može da govori, neki ljudi su ga viđali, komunicirali su sa njim. On je ok, tu je među nama, prisutan je. To je najvažnije.”

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X