Steve Albini javno se obrušio na Amandu Palmer

Producent Pixiesa i Nirvane, Steve Albini udario je po Amandi Palmer nakon što je od fanova tražila da joj sviraju besplatno, tj. ponudila je glazbenicima da sviraju za pivo.

Steve Albini i Amanda Palmer (Foto: Wikipedia)

Amanda Palmer, koje je također i pjevačica Dresden Dollsa ranije ove godine našla se na naslovnicama glazbenih magazina  jer je putem stranice Kickstarter skupila 1.2 milijuna dolara za produkciju svog novog albuma “Theatre is Evil”.

Poznata i kao Amanda ‘fucking’ Palmer je na svjetskoj turneji “Theatre is Evil” za koju traži “uglavom profesionalne lokalne horniste i gudače” da joj se pridruže na volonterskoj bazi po pozornicama u svakom gradu u kojem gostuje. Plaću za angažman pjevačica opisuje riječima “Imati ćete piva koliko želite, dati ću vam high five i gore i dole (izaberite kako želite), kao i promo stvarčice i dobro vam se zahvaliti za veliku buku koju planiramo stvoriti”.

Takav poziv smučio se Albiniju pa joj je preko foruma Electrical Audio poručio: “Ako si svojom glupošću prisiljena žicati donacije i dobrotvorni rad javno priznaješ da si idiot.”

Na Amandin zahtjev za neplaćenu pomoć na turneji Steve Albini je napisao sljedeće: “Nemam osnovni problem s tim što među fanovima tražiš ljude koji će ti pomoći napraviti novi album ili što će s tobom svirati turneju ili svirati besplatno u tvom bendu, čak niti da se zajedno valjate u blatu i međusobno si prodajete meth i pušenje, ali ne bih se nikada sagnuo da im to sam radim. Razlog zašto se sam ne obraćam ljudima na taj način jest što cijenim neovisnost i samodostatnost, čak i od publike. Ako nisi sposobna prokljuviti kao to napraviti nego si svojim neznanjem prisiljena tražiti donacije i dobrotvorni rad, javno se deklariraš kao idiot. Uglavnom svi na svijetu imaju prag do kojeg će udovoljavati idiotu koji se ne zna sam kontrolirati, a Palmer je zaigurno pronašla taj prag kod svoje publike.”

Amanda Palmer preko New York Timesa se pokušala obraniti izjavom kako zazor smatra apsurdnim. Izjavila je: “ Kada bi ste mogli vidjeti entuzijazam tih ljudi svi bi argumeti protiv mog zahtjeva pali u vodu. Jako su sretni što su ovdje. Istinski su uvjereni da sve što od sebe daju na svakoj svirci je potpuno vrijedno njihovog vremena i energije. Ako su svi sretni, i publika, i glazbenici na pozornici, stvarno ne vidim u čemu je problem.”

Europski dio turneje Amande Palmer and The Grand Theft Orchestra počinje u Londonu 23. listopada, a zakazano je 11 koncerata u 13 dana prije povratka na američki kontinent.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X