Stiglo ‘Ponoćno sunce’, čime se nastavlja ‘Sumrak-manija’

U prvih tjedan dana nakon objavljivanja izvornika prodano je čak milijun primjeraka čime je ‘Ponoćno sunce’ u samome startu postalo bestseler. Besmrtna ljubavna priča između Belle i vampira Edwarda u ‘Ponoćnom suncu’ dobiva nov i mračan obrat. Hrvatsko izdanje je knjižarama.

Stephe​nie Meyer ‘Ponoćno sunce’

Jedan od najiščekivanijih nastavaka nekoga književnog serijala – Ponoćno sunce Stephenie Meyer, priča koja iz Edwardove optike opisuje događaje iz Sumraka, romana po kojemu je cijeli serijal dobio naziv –napokon je objavljen na hrvatskome jeziku u izdanju Lumena i u prijevodu Marka Marasa, a dostupan je u knjižarama i u webshopu Školske knjige. Ako znamo da je u prvih tjedan dana nakon objavljivanja izvornika prodano čak milijun primjeraka, čime je Ponoćno sunce u samome startu postalo bestseler, nema nikakvih dvojbi da se Sumrak-manija nastavlja.

Tinejdžerska histerija započeta 2005. godine izlaskom romana Sumrak prerasla je u pop-kulturni globalni fenomen. Obožavateljice su čak spavale u šatorima ispred knjižara kako bi dočekale idući nastavak. Nakon što je prvi film počeo obarati rekorde na blagajnama, oduševljene gledateljice nabavljale su sve u vezi s knjigama i filmom, pa čak i krevete s kartonskom replikom Roberta Pattinsona.

Stephenie Meyer (Foto: Tę Jake Abel)

Romani serijala Sumrak, suvremeni klasici o pravoj i gotovo nemogućoj ljubavi između srednjoškolke Belle Swan i vampira Edwarda Cullena, očarali su milijune čitatelja diljem svijeta i pomaknuli granice žanra književnosti za mlade. Prema romanima Sumrak, Mladi Mjesec, Pomrčina i Praskozorje snimljeni su i vrlo uspješni filmovi s Kristen Stewart i Robertom Pattinsonom u glavnim ulogama.

Nezaboravna priča o besmrtnoj ljubavi između Belle i vampira Edwarda u Ponoćnom suncu dobiva nov i mračan obrat. Svi dosadašnji romani napisani su iz Belline perspektive, a sad ćemo napokon čitati Edwardovu priču.Susret s Bellom najpotresniji je i najneobičniji događaj koji je Edward doživio u svojem vampirskom životu. Nove, očaravajuće pojedinosti o njegovoj prošlosti i dubina njegovih misli odaju nam zašto mu je ljubav prema Belli najvećakušnja u životu. Bude li slijedio svoje srce, svoju žudnju, Bellu će dovesti u opasnost. Može li živjeti bez Belle?

„Serijalom romana Sumrak Stephenie Meyer redefinirala je odrednice horora s vampirima dovršivši proces koji je započela Anne Rice koja je vampirima ubrizgala zavodljivost. Implementirajući nadnaravne vampirske i vukodlačke moći na područje tinejdžerske literature, Stephenie Meyer razigranim je stilom uspjela stvoriti djelo koje je steklo status književnog fenomena i koje još uvijek magično privlači nove čitatelje”, izjavila je urednica knjige Miroslava Vučić te istaknula da je serijal Sumrak preveden na 37 jezika.

Uz serijal Sumrak, Stephenie Meyer napisala je romane U sebi i Kemičarka. Potonji je objavljen u prijevodu Damira Biličića 2017. u Lumenu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X