Što sve muči zombije

Rubrika Dno Dna danas se bavi probavnim poremećajima, kako kod ljudi, tako i kod zombija.

Dno dna (Ilustracija: Danijel Drakulić)

Nije poznato je li u pitanju izgubljenost u prijevodu ili rađenje slona od miša (ili pak od ničega) u tekstu koji se pozabavio „Znanošću o živim mrtvacima“, ali iz tog „poučnog“ štiva se može dosta doznati.

Na primjer za invaziju su vam dovoljne dvije osobe. Dakle, jedna osoba ne može napraviti invaziju, ali dvije su sasvim dostatne. Klaićev riječnik pak „invaziju“ definira na sljedeći način: „(invadere – provaliti, prodrijeti, napasti) 1. Najezda, provala, prodor, navala, neprijateljski upad u neku zemlju, ofanziva, agresija: 2. U prenesenom značenju: dolazak u velikom broju, navala, bujica svjetine.“

Kome vjerovati, njemu samom ili najčitanijoj dnevnoj novini? Nadalje pseudoznanstvena studija u istoj pojašnjava čak i ponašanje zombija, koji su ipak za sada viđeni samo na filmskom platnu. Pa je njihovo stenjanje objašnjeno time da pate od kroničnog zatvora (!?). Nije samo navedeno je li se studija odnosi na Romerove ili O’Bannonove zombije, obzirom da su ta dva redatelja uzroke infekcije pronašli u drugačijim izvorima. Čak se navodi da zombiji hodaju teturajući jer pate od cerebralne disfunkcije, iako im je sam Romero 2004. u remakeu filma „Zora živih mrtvaca“ dao sposobnost trčanja. A što onda tek reći o Michaelu Jacksonu koji je još početkom 80ih u spotu „Thriller“ „dokazao“ kako zombiji mogu i plesati?

Tekst o zombijima je u dotičnom mediju smješten u rubriku „Lifestyle“. Šteta što nema i neki konkretni savjet, nešto poput: „Ako patite od zatvora, samo se sjetite da i zombije muči isti problem, pa se, oprostite na izrazu, djelotvorno userete u gaće. Ili možda neki savjet za podizanje stupnja paranoje poput: „Ako se zatekne u javnom zahodu i čujete da netko stenje nemojte biti sigurni da je to ono što ste prvo pomislili. Možda je zombi unutra. Stoga uvijek budite na oprezu, jer zombiji se ne događaju nekome drugom“.

No bojazni za lošu probavu u nas u skoroj budućnosti ne bi trebalo biti jer…

Prijašnje Dno Dna: Drage dame ne skidajte konja, sezona još traje

Što je Dno Dna?

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X